Lars Boom wordt de ploegleider van vrouwenwielerploeg Liv Racing. De oud-renner werd afgelopen zomer al aangesteld als prestatiemanager bij de ploeg waar Marianne Vos dit jaar nog het boegbeeld was. Vos vertrekt naar de nieuwe ploeg van Jumbo-Visma.

Boom neemt de plaats in van Jeroen Blijlevens bij Liv Racing, waarvoor onder anderen de Nederlandse rensters Jeanne Korevaar, Evy Kuijpers, Pauliena Rooijakkers en Sabrina Stultiens uitkomen, en de Belgische Lotte Kopecky komt over van Lotto-Soudal om de ploeg te versterken.

Het is Michael van Gerwen op de Grand Slam of Darts in Coventry ondanks acht matchdarts niet gelukt zich te plaatsen voor de halve finales. Van Gerwen werd in een zenuwslopende partij met 16-15 verslagen door de Australiër Simon Whitlock, die maar liefst 20 keer 180 gooide.

Van Gerwen stond in de hele partij geen enkele keer op achterstand en leek op weg naar een vrij eenvoudige zege op de Australiër. Hij stond met 11-7, 12-9 en 15-13 voor.

Vlijmenaar Michael van Gerwen heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de tweede ronde van de Grand Slam of darts door overtuigend af te rekenen met Gabriel Clemens in het tweede groepsduel. Bovendien kan hem de groepswinst niet meer ontgaan.

Na een 5-0 overwinning werd nu Gabriel Clemens met 5-1 aan de zegekar gebonden in het Engelse Coventry. Bovendien speelde Van Gerwen opnieuw een goede partij en kwam tot een gemiddelde van 103.60 met 45 procent op de dubbels.

Michael van Gerwen heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De Vlijmenaar was veel te sterk voor Gary Anderson: 10-2.

Bij vlagen zorgden de twee dartsgiganten uit de dartswereld voor spektakel, maar Anderson was te wisselvallig om er echt een wedstrijd van te maken. Het grote verschil zat hem in het creëren van kansen. Van Gerwen kreeg 23 kansen op de dubbels, waarvan hij er tien benutte. Anderson kreeg er maar acht en maar raakte de dubbel slechts twee keer.

Michael van Gerwen won de eerste leg met een 14-darter, waarna Anderson gelijkmaakte met een schitterende 132 finish. Daarna was het eenrichtingsverkeer voor de Brabander, die met finishes vanaf 87 en 94 een eerste gaatje sloeg. Dankzij drie 14-darters, een 11-darter en een 12-darter werd de voorsprong uitgebreid tot 9-1.

Michael van Gerwen is er net als vrijdag niet in geslaagd om indruk te maken in de PDC Winter Series. Al in de tweede ronde werd de nummer 1 van de wereld verrassend uitgeschakeld door de Engelsman Callan Rydz (6-4)

De Vlijmenaar wist na een 4-3 voorsprong geen leg meer te pakken. Met onder meer een 12-darter en een 13-darter draaide Rydz het duel in zijn voordeel om.
Van Gerwen had rugproblemen de eerste drie dagen van de PDC Winter Series overgeslagen en maakte pas vrijdag zijn rentree in Coventry. De Nederlander won toen weliswaar de openingspartij tegen Richie Burnett (6-5), Vrijdag ging hij in de derde ronde onderuit tegen Adrian Lewis.

Pagina 1 van 40

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Repair Café Drunen 9 - december - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Theater: De Andersons - Een mooiere wereld 16 - januari - 2021 20:00 - 22:00
Kalenders Kuijkse DorpsKwis 5 - juni - 2021 17:00 - 23:30