Lars Boom ploegleider van vrouwenwielerploeg Liv Racing

Lars Boom wordt de ploegleider van vrouwenwielerploeg Liv Racing. De oud-renner werd afgelopen zomer al aangesteld als prestatiemanager bij de ploeg waar Marianne Vos dit jaar nog het boegbeeld was. Vos vertrekt naar de nieuwe ploeg van Jumbo-Visma.

Boom neemt de plaats in van Jeroen Blijlevens bij Liv Racing, waarvoor onder anderen de Nederlandse rensters Jeanne Korevaar, Evy Kuijpers, Pauliena Rooijakkers en Sabrina Stultiens uitkomen, en de Belgische Lotte Kopecky komt over van Lotto-Soudal om de ploeg te versterken.

Schoonmaken en tellen 'bewoonde' nestkastjes door Buurt Bestuurt op de Vliedberg

De afgelopen weken hebben de mensen van buurt bestuurt op de Vliedberg 70 nestkastjes schoongemaakt die afgelopen voorjaar zijn opgehangen langs de Heidijk en op landgoed Steenenburg. Dit om de vogelstand in dit gebied te bevorderen en daarmee de eikenprocessierups op een natuurlijke manier te bestrijden. Na telling blijkt dat maar liefst in 83% van de nestkastjes bij de Heidijk een nest is aangetroffen.  

Van Gerwen oppermachtig tegen Anderson

Michael van Gerwen heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De Vlijmenaar was veel te sterk voor Gary Anderson: 10-2.

Bij vlagen zorgden de twee dartsgiganten uit de dartswereld voor spektakel, maar Anderson was te wisselvallig om er echt een wedstrijd van te maken. Het grote verschil zat hem in het creëren van kansen. Van Gerwen kreeg 23 kansen op de dubbels, waarvan hij er tien benutte. Anderson kreeg er maar acht en maar raakte de dubbel slechts twee keer.

Michael van Gerwen won de eerste leg met een 14-darter, waarna Anderson gelijkmaakte met een schitterende 132 finish. Daarna was het eenrichtingsverkeer voor de Brabander, die met finishes vanaf 87 en 94 een eerste gaatje sloeg. Dankzij drie 14-darters, een 11-darter en een 12-darter werd de voorsprong uitgebreid tot 9-1.

Van Gerwen niet naar halve finale

Het is Michael van Gerwen op de Grand Slam of Darts in Coventry ondanks acht matchdarts niet gelukt zich te plaatsen voor de halve finales. Van Gerwen werd in een zenuwslopende partij met 16-15 verslagen door de Australiër Simon Whitlock, die maar liefst 20 keer 180 gooide.

Van Gerwen stond in de hele partij geen enkele keer op achterstand en leek op weg naar een vrij eenvoudige zege op de Australiër. Hij stond met 11-7, 12-9 en 15-13 voor.

Bibliotheken in Heusden ook weer open

Sinds donderdag zijn de bibliotheken in de Gemeente Heusden weer open. Weliswaar nog volgens de RIVM richtlijnen maar het begin is weer gemaakt. Zij functioneren de komende tijd nog als een zogenaamde doorstroomlocatie dat wil zeggen dat verblijven in de bibliotheek nog niet is toegestaan. Het inleveren en lenen van boeken en andere materialen gaat gelukkig wel weer. De volgende regels gelden in de 3 locaties:

Pagina 1 van 45

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Repair Café Drunen 9 - december - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Theater: De Andersons - Een mooiere wereld 16 - januari - 2021 20:00 - 22:00
Kalenders Kuijkse DorpsKwis 5 - juni - 2021 17:00 - 23:30