Het ETZ in Tilburg roept mensen op niet te knuffelen: "Een beetje een vreemde oproep. Maar helaas wel nodig. We zien nog te vaak dat bezoekers patiënten zonder corona tóch knuffelen. Hoe verleidelijk ook, het is niet verstandig. Ook niet met mondkapje op. In ons ziekenhuis liggen kwetsbare patiënten op de verpleegafdelingen. We willen absoluut niet dat deze mensen corona krijgen. Daarom doen we nog een keer een dringende oproep: desinfecteer je handen, draag een mondkapje, kom alleen, houd altijd 1,5 meter afstand en knuffel niet. Alleen zo voorkom je dat jij jouw naaste besmet met corona."

Kinderen uit de Regio Hart van Brabant gingen de strijd met elkaar aan tijdens de 'afvalbattle'. In oktober hebben 15 basisscholen en 6 BSO's doppen ingezameld voor een goed doel. De kinderen zijn fanatiek aan het sparen geweest en de klas met de meeste doppen won een leuke prijs.

Het ETZ, locatie Elisabeth, gaat experimenteren met een verplichte bezoekerspas voor de verpleegafdelingen. Daarmee wil het ziekenhuis de toenemende agressie richting personeel tegengaan en de bezoekersstroom beter reguleren. Ziekenhuispersoneel krijgt steeds vaker te maken met bezoekers die zich niet aan de coronamaatregelen willen houden, met conflicten en discussies tot gevolg.

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) heeft inmiddels elf van de twintig operatiekamers gesloten. Operaties die niet dringend zijn, worden uitgesteld. Personeel is nodig voor reguliere zorg en voor coronapatiënten, nu het aantal mensen met Covid-19 op de verpleegafdeling en intensive care blijft stijgen. Alle acht de OK’s op locatie TweeSteden, waar het ETZ de harthulp heeft geconcentreerd, zijn nu tijdelijk gesloten. Een woordvoerster: ,,De cardiologische zorg gaat door.

De politie hield donderdagmiddag een vrouw uit Tilburg en man uit ’s-Hertogenbosch aan. Zij zouden eerder op de dag betrokken zijn geweest bij een bedreiging en vernieling in Den Dungen. In de loop van vrijdag werd ook een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
Donderdagmiddag rond 2 uur arriveerden twee mannen en een vrouw bij een woning in Den Dungen. Eén van de mannen begon daar een auto te vernielen. Met een honkbalknuppel sloeg hij de ruiten en spiegels stuk. De auto behoorde aan een man zonder vaste woon- of verblijfplaats die bij een vriend op bezoek was.

Pagina 1 van 15

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Repair Café Drunen 9 - december - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Theater: De Andersons - Een mooiere wereld 16 - januari - 2021 20:00 - 22:00
Kalenders Kuijkse DorpsKwis 5 - juni - 2021 17:00 - 23:30