De politie in Waalwijk hebben weer een drugsdealers op gepakt. Dinsdagochtend hebben twee wijkagenten van team Langstraat een auto te controleren op de Prof. Piersonstraat in Waalwijk omdat hij opviel vanwege zijn rijgedrag.

Bij deze controle voelde zij dat er iets niet klopte. Op het moment zagen de agenten drugs in de auto liggen, waarop zij de 32-jarige bestuurder uit Tilburg wilden aanhouden.

Aanstaande woensdag worden in het kader van de actie #redwednesday de kerken Sint Jan in den Bosch en Waalwijk en kerken in Tilburg, Rosmalen en Nuland rood verlicht. De actie is een initiatief van Kerk in Nood Nederland om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en in het bijzonder voor de vervolging van christenen, iets wat volgens de organisatie steeds vaker voorkomt op de wereld.  Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood, is bezorgd: “Godsdienstvrijheid is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof.” In totaal zullen 97 kerkgebouwen as woensdag  rood verlicht worden in Nederland. 

Afgelopen nacht werd ingebroken in een shop bij een tankstation op de Raadhuisstraat in Sprang-Capelle. De politie onderzoekt deze inbraak, en enkele getuigen zijn inmiddels gehoord. Ook bekeken ze de camerabeelden. Bent u ook getuige geweest? Laat het de politie weten. Bel 0900-8844.

Bij Bol.com in Waalwijk heeft donderdagavond een brand gewoed in een container die dicht bij het gebouw stond. De brandweer die snel ter plaatse heeft de container snel verplaatst zodat het gevaar geweken was dat de brand kon overslaan naar het gebouw. In de container zat een grote hoeveelheid papier, het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan.

Nu de coronamaatregelen door het kabinet weer wat zijn versoepeld, gaat De Voorste Venne in Drunen weer open ‘zoals twee weken geleden’. Dat wil zeggen voor activiteiten met maximaal dertig bezoekers die binnen de regels passen. In de praktijk zal het gaan om uitvoeringen of voorstellingen van lokale gezelschappen of verenigingen, voor zover zij daar heil in zien. Theatervoorstellingen met artiesten van buitenaf zijn allemaal al doorgeschoven en dat blijft zo. ,,Die voorstellingen zijn voor ons én voor de artiesten te kostbaar.” Wel draaien in De Voorste Venne weer films.

Pagina 1 van 74

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Repair Café Drunen 9 - december - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Theater: De Andersons - Een mooiere wereld 16 - januari - 2021 20:00 - 22:00
Kalenders Kuijkse DorpsKwis 5 - juni - 2021 17:00 - 23:30