Hoge servicekosten zouden ertoe leiden dat het voor kunstenaars steeds moeilijker wordt om hun atelierruimte in de Gruyterfabriek in Den Bosch te behouden. De Partij van de Arbeid ontvangt deze signalen en stelt daarom vragen aan het college.

Zo heeft de uitbater de servicekosten met 250% verhoogd. Door deze fikse verhoging krijgen veel kunstenaars het financieel steeds moeilijker. De PvdA wil onder meer van het college weten of ze op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen. Ook wil de partij weten of het college het met de PvdA eens is dat 'de huurstijgingen en eindafrekeningen in deze tijden ongewenst zijn'.

De vrouwen van HC Den Bosch zijn donderdagavond uitstekend begonnen aan de finale van de play-offs om de landstitel. In Bilthoven werd SCHC met 1-3 verslagen.

Door een grote stroomstoring begon de wedstrijd een uur later dan gepland, om 21.30 uur. In het eerste kwart waren beide teams nog goed in balans en werd er niet gescoord. De Bossche vrouwen sloegen in het tweede kwart twee keer toe vanuit een strafcorner. Lidewij Welten zorgde voor de 0-1 en kort daarna verdubbelde Frédérique Matla de score.

Kort na de rust werd het ook 0-3 voor de Bossche vrouwen via een eigen doelpunt van Renée van Laarhoven. In de slotfase drong de thuisploeg nog extra aan en dat leidde tot de 1-3 van Yibbi Jansen uit een strafcorner. Dat werd ook de eindstand.

De Bossche turnvereniging Flik-Flak traint kinderen tijdens speciale lessen tot echte circusartiesten. Tijdens het evenement Bosch Beweegt op 28 mei showen de kinderen hun trucjes aan publiek.

“We leren de kinderen kennismaken met circus. Acrobatiek, flowersticks, het Chinese bordje, het wordt van alles wat, een heel spektakel”, zegt trainer Merel de Boer. Volgens De Boer zijn er een aantal talenten in de groep. “De circusartiesten sterven toch een beetje uit, dus het lijkt mij mooi om nieuwe aanwas te krijgen."

Bosch Beweegt is een wandelroute die start bij Flik-Flak. Vanaf het startpunt lopen deelnemers naar het Burgemeester van Zwietenpark. In het park is allerlei cultureel entertainment te bewonderen, zoals dans, een orkest en dus het circusoptreden van de kinderen van Flik-Flak. Bosch Beweegt vindt plaats op 28 mei om 18:00.

Een man is donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een steekpartij in Den Bosch. Dat gebeurde rond 22.10 uur in de omgeving van de Niehoffstraat.

Volgens bewoners kwam de man met ontbloot bovenlijf die straat inlopen, roepend om hulp. Hij had meerdere steekwonden. Politie, ambulances en een traumaheli werden daarna opgeroepen. De man is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is een groot onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over wat er precies is gebeurd. Ze kunnen onder meer anoniem bellen naar 0800-7000.

Een 20-jarige man uit Vlijmen is dinsdagnacht in het water van de Dommel beland en om het leven gekomen. Dat gebeurde kort na middernacht op de Molenberg in Den Bosch. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. De politie gaat uit van een noodlottig ongeluk.

Twee voorbijgangers zagen het ongeluk gebeuren en waarschuwden de hulpdiensten. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen en kwam een speciaal duikteam van de brandweer naar de plaats van het ongeluk. Duikers vonden na enige tijd in het water het lichaam van het slachtoffer.
Het is niet duidelijk waardoor de man in het water is beland.

Pagina 1 van 433

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio  

Switchnetwork info

logoswitchnetwork

Agenda

Kalenders VV Nieuwkuijk – Vlijmense Boys 22 - mei - 2022 14:00 - 16:00
Kalenders Aftrap De ‘Notoire Fanfare’ in Drunen 22 - mei - 2022 20:00 - 22:00
Kalenders Een nieuwe kroeg of hotel in Heusden? 31 - mei - 2022 19:00 - 21:00
Kalenders Route van de Kunst pakt de draad weer op 5 - juni - 2022 - 6 - juni - 2022
Kalenders Route van de Kunst 2022 voorspelt verrassende pinksterdagen 5 - juni - 2022 - 6 - juni - 2022
Kalenders Motorsportspektakel in Elshout 5 - juni - 2022 9:00 - 15:00
Kalenders Pleinfestijn & Oldtimerdag Oudheusden 5 - juni - 2022 11:00 - 17:00
Kalenders Motorsportspektakel in Elshout 6 - juni - 2022 9:00 - 15:00
Kalenders Vierdaagse Vlijmen 7 - juni - 2022 - 10 - juni - 2022