Op diverse plekken in de gemeente Heusden zijn recent verdachte pakketjes aangetroffen. Zo werd er al een pakketje gevonden op een bankje bij de haven in Heusden en ook op een auto. Uit onderzoek door deze nieuwsredactie blijkt het om een actie van de facebookgroep ‘de anonieme Sjaal’ te gaan.

Vrijdagavond is op de Steenweg in Oudheusden een stuk coniferenhaag in brand gevlogen.

De bewoner zei ter plekke dat hij voorafgaand aan de brand een flinke knal hoorde. Toen hij naar buiten keek stond de boel in lichterlaaie. De man is zelf gaan blussen omdat er een schuur in de buurt stond.
Toegesnelde brandweermannen hebben daarna afgeblust. De schuur liep geen schade op door het vuur.

Tijdens de nieuwbouw van hun school blijven de leerlingen van De Dromenvanger in Oudheusden gewoon in hun vertrouwde gebouw zitten. De Leilinde verhuist daarentegen tijdens de nieuwbouw wel naar naar Wijk en Aalburg.
De gemeente Heusden bespaart hiermee enkele tonnen.

Voor beide scholen is nu een alternatief gevonden. De Leilinde, school voor speciaal basisonderwijs, neemt tijdelijk intrek in enkele leegstaande lokalen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg. Deze school voor voortgezet onderwijs valt onder hetzelfde bestuur.

Sinds donderdag zijn de bibliotheken in de Gemeente Heusden weer open. Weliswaar nog volgens de RIVM richtlijnen maar het begin is weer gemaakt. Zij functioneren de komende tijd nog als een zogenaamde doorstroomlocatie dat wil zeggen dat verblijven in de bibliotheek nog niet is toegestaan. Het inleveren en lenen van boeken en andere materialen gaat gelukkig wel weer. De volgende regels gelden in de 3 locaties:

Mijzo, voorheen bekend in onze regio als Schakelring, was deze week op de landelijke televisie om te laten zien hoe moeilijk de zorg aan demente bejaarden is in coronatijd. Inmiddels ontstaan er allerlei hulpinitiatieven waarbij  vrijwilligers, familieleden, ex-zorgprofessionals, collega’s uit ondersteunende diensten en lokale ondernemers een helpende hand bieden. Gisteren is een pilot gestart waarbij  30 medewerkers van de Efteling op locaties komen ondersteunen.

Pagina 1 van 22

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Repair Café Drunen 9 - december - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Theater: De Andersons - Een mooiere wereld 16 - januari - 2021 20:00 - 22:00
Kalenders Kuijkse DorpsKwis 5 - juni - 2021 17:00 - 23:30