Bijna een jaar geleden begon mevrouw Louise van der Heijden als fractievoorzitter. Sinds 1 januari dit jaar bekleedt zij een functie bij een overheidsorgaan. Daar hoort een opleidingstraject bij dat veel tijd vergt.

Louise vindt dat zij daardoor, in samenhang met haar rol als moeder in een gezin met opgroeiende kinderen, niet datgene kan leveren wat nodig is in de rol als fractievoorzitter. Het bestuur heeft daarop de heer Jan Kleian gevraagd om de rol van fractievoorzitter op zich te nemen, daar heeft hij mee ingestemd.
Jan Kleian kan bogen op een ruime bestuurlijke ervaring, zowel binnen de lokale politiek als elders in de samenleving.

Bron: Heusden nieuws

Onlangs is Stichting Sportpark Hoge Heide 2025 opgericht. Deze stichting streeft naar een herinrichting van Sportpark De Hoge Heide te Vlijmen, zodanig dat een modern park ontstaat dat bijdraagt aan een aantrekkelijk, sportief woon- en leefklimaat voor de gemeente Heusden in het algemeen en de omliggende woonwijk in het bijzonder én het in stand houden van de gerealiseerde herinrichting.

Stichting Sportpark Hoge Heide 2025 heeft ondersteuning gekregen vanuit Beweeg- en Sportakkoord Heusden om de ambities van de stichting verder vorm te geven. Tegelijkertijd sluit de stichting zich aan als ondersteuner van het Beweeg- en Sportakkoord Heusden.

Vanavond is de eerste Avondvierdaagse Drunen sinds 3 jaar feestelijk van start gegaan. Alle afstanden vertrokken vanaf zorginstelling de Zandley. De route liep door Elshout en Drunen. Traditiegetrouw gaan de tochten van woensdag en donderdag door de duinen. Vrijdagavond zit het er dan weer op en worden hopelijk alle 860 gestarte wandelaars rond 1800 uur opnieuw feestelijk onthaald door DJ Navrin terwijl zij vanaf de Via Gladiola het Raadhuisplein oplopen. De organisatie spreekt dank uit voor de huidige ruim 50 vrijwilligers en nodigt mogelijk nieuwe vrijwilligers van harte uit om één dezer dagen te komen kijken. 

In Vlijmen is de avond vierdaagse vanaf 7 tot met 10 juni, inschrijven kan al op avondvierdaagsevlijmen.nl en in Heusden wordt deze gelopen van 13 tot en met 17 juni 2022 en wordt georganiseerd door sportvereniging Inion.

Een nieuwe kroeg in Heusden? Of misschien wel een hotel? Nee, de Heusdense Herberg biedt geen bar en geen bed. Wel een fijne avond om je te verwarmen aan verhalen, muziek en ontmoeting. Op dinsdag 31 mei doet deze ‘pop-up herberg’ voor de eerste keer de deuren open in de bibliotheek van Drunen, Rooseveltstraat 32, van 19.00 tot 21.00 uur.

Iedereen uit gemeente Heusden is welkom in de Heusdense Herberg. Willemien Jobsen, Nanda Wassink en Marianne Merkx zijn de gastvrouwen en initiatiefnemers. Marianne en Nanda zijn beiden zelfstandig geestelijk verzorger voor mensen thuis. Ze begeleiden bij levensvragen in de regio Tilburg/Den Bosch. Willemien Jobsen werkt als verlies- en rouwtherapeut in haar eigen praktijk in Drunen.
Alle drie weten ze hoe goed het doet om op verhaal te komen. Ze begeleiden mensen op momenten dat ze de weg in het leven of zichzelf niet meer goed kunnen vinden. Mensen die het moeilijk hebben, door een verlies of andere ingrijpende gebeurtenis, door eenzaamheid of trauma. Ze helpen op een laagdrempelige manier om het leven (waar mogelijk) te kunnen waarderen en betekenis te geven.

Baanbrekers is in de Langstraatgemeenten, dus ook in Heusden, gestart met het uitbetalen van de energietoeslag van 800 euro. Deze toeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net iets boven het sociaal minimum niveau, tot 120% van het minimum. Huishoudens die een Participatiewet uitkering via Baanbrekers krijgen, een HeusdenPas hebben, gebruikmaken van de zorgpolis voor minima of een IAO ontvangen, krijgen de energietoeslag automatisch. Zij hoeven dus niets aan te vragen.

Pagina 1 van 61

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio  

Switchnetwork info

logoswitchnetwork

Agenda

Kalenders VV Nieuwkuijk – Vlijmense Boys 22 - mei - 2022 14:00 - 16:00
Kalenders Aftrap De ‘Notoire Fanfare’ in Drunen 22 - mei - 2022 20:00 - 22:00
Kalenders Een nieuwe kroeg of hotel in Heusden? 31 - mei - 2022 19:00 - 21:00
Kalenders Route van de Kunst pakt de draad weer op 5 - juni - 2022 - 6 - juni - 2022
Kalenders Route van de Kunst 2022 voorspelt verrassende pinksterdagen 5 - juni - 2022 - 6 - juni - 2022
Kalenders Motorsportspektakel in Elshout 5 - juni - 2022 9:00 - 15:00
Kalenders Pleinfestijn & Oldtimerdag Oudheusden 5 - juni - 2022 11:00 - 17:00
Kalenders Motorsportspektakel in Elshout 6 - juni - 2022 9:00 - 15:00
Kalenders Vierdaagse Vlijmen 7 - juni - 2022 - 10 - juni - 2022