Christmas by Candlelight in de vesting Heusden gaat dit jaar ook niet door. De organisatoren hebben daartoe besloten vanwege het coronavirus en het grote aantal bezoekers dat het evenement jaarlijks bezoekt.

De organisatoren vinden dat dit jaar het risico's voor bezoekers, winkeliers en omwonenden te groot is.
Het is de bedoeling dat volgend jaar er wel weer een Christmas by Candlelight is. Dat zal dan vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2021 zijn.

Vanaf 19 september gaan 18 verenigingen uit Heusden loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten.

De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort.

Verantwoord loten verkopen
Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt.

Je zou het niet meteen verwachten achter de poorten van het volkstuinencomplex in Oudheusden, maar de tuinders van de 137 percelen tellende volkstuin komen oorspronkelijk lang niet allemaal uit de omgeving van Heusden. Hobbyisten met roots in India en Rusland en kruidenkwekers uit Turkije en Polen schoffelen en harken samen in hun moestuintjes. Dan blijkt samen tuinieren de integratie uitstekend te bevorderen. Het is druk deze zaterdagochtend in het volkstuinencomplex. Altijd moet er geplant, gewied, gespit en vooral geoogst worden door de tuinders uit de omgeving van Heusden.

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Heusden ontving Ad Vermeulen op woensdag 16 september een zilveren erespeld uit handen van Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Van Hees was hierbij aanwezig.

De heer Vermeulen heeft na 13 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Heusden en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven.

In Oudheusden is gestart met planmatig onderhoud van 49 huurwoningen in opdracht van Woonveste. Het bouwbedrijf dat deze werkzaamheden uitvoert heeft nu twee woonkamers ingericht voor de bewoners van de wijk om de werkzaamheden even te kunnen ontvluchten. De kamers zijn stijlvol ingericht met kringloopgelukjes en andere hergebruikte meubels en accessoires. Een gezellige plek met een fijne bank, tv, wifi, een werk-en studieplek, de krant en een speelhoekje voor de kinderen. De woningen zijn coronaproof en worden dagelijks ontsmet. In de woningen kan ook gedoucht worden.

Pagina 1 van 17

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Wijnloop in Heusden Vesting 25 - september - 2020 18:00 - 21:00
Kalenders De langstraat Klassieker komt eraan! 26 - september - 2020
Kalenders Theater: Klaas Prins 26 - september - 2020 20:00 - 22:30
Kalenders Zomeravonden in de tuin: Klaas Prins 26 - september - 2020 20:00 - 22:00
Kalenders CLASSIC RACING HET HOOG 27 - september - 2020
Kalenders Dorpswandeling door Vlijmen en het verhaal van de V.1’s 27 - september - 2020 10:00 - 12:00
Kalenders Marcel de Groot - Roots in Heusden 30 - september - 2020 20:30 - 22:30
Kalenders Kinderboekenweek 2020 EN TOEN? 2 - oktober - 2020
Kalenders Fototentoonstelling Photo Shoot 4 Fun 3 - oktober - 2020 - 4 - oktober - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer