Veel zal er tijdens de op het punt van beginnen staande competitie anders uit zien, maar wat hetzelfde blijft, is de Willy Naessens Derby Cup.

De afgelopen jaren is de onderlinge strijd tussen de vier derdeklasser uit de gemeente Heusden (middels een fictieve ranglijst) traditie geworden. Ook dit seizoen heeft de sponsor toegezegd die voort te zetten.

Hoewel Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC én Vlijmense Boys allemaal zijn vertrokken uit de 3e klasse C, zitten ze nog altijd bij elkaar in de competitie. In 3B, met tegenstanders uit de regio Waalwijk/Tilburg, zijn ze wat verder van de radar van het Bossche voetbal, maar de onderlinge strijd zal zonder twijfel onverminderd doorgaan. Reden genoeg voor Naessens om de Derby Cup opnieuw te organiseren.

Op het Moldauplantsoen is in de nacht van zondag op maandag brand geweest in een container met bouwafval. Een vrouw werd wakker van de rook en keek naar buiten toen zag ze de container branden.

De brandweer die er snel was kon erger voorkomen. Ze hebben de container afgeblust. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Vanaf 19 september gaan 18 verenigingen uit Heusden loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten.

De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort.

Verantwoord loten verkopen
Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt.

Op het knusse en fraaie sportparkje van Tuldania in Esbeek stond het eerste treffen tussen beide ploegen op het programma. RKDVC wist voorafgaand aan het duel dat een gelijkspel vandaag zou volstaan. Maar vanaf de aftrap was duidelijk dat de Drunenaren daar geen genoegen mee zouden nemen.

Direct werd veel druk naar voren gezet. De gastheren wilde toch sportief zoveel mogelijk tegenstand bieden. Daar waar RKDVC de eerste mogelijkheden onbenut lieten was het bij de Esbeekse ploeg Pieter Abrahams die de eerste de beste mogelijkheid in een doelpunt omzette. Met een fraai schot scoorde hij inde 23ste minuut de 1-0. Dat RKDVC niet onder de indruk was van deze achterstand bleek wel uit het spel.

Pagina 1 van 59

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Wandeling voor wandelaars 50+ 20 - september - 2020 10:00 - 12:00
Kalenders De langstraat Klassieker komt eraan! 26 - september - 2020
Kalenders Theater: Klaas Prins 26 - september - 2020 20:00 - 22:30
Kalenders CLASSIC RACING HET HOOG 27 - september - 2020
Kalenders Marcel de Groot - Roots in Heusden 30 - september - 2020 20:30 - 22:30
Kalenders cursus bij EHBO 3 - oktober - 2020 9:30 - 15:30
Foto: Pixabay
Kalenders Brocante en Antiek markt 3 - oktober - 2020 10:00 - 17:00
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer