Op landgoed Steenenburg in Nieuwkuijk zijn de afgelopen weken ruim 500 kikkers, padden en kleine watersalamanders verplaatst naar veilige en geschikte locaties op het terrein. Om de werkzaamheden op het Landgoed uit te kunnen voeren zonder dat de hier aanwezige amfibieën last van ondervinden, is er een scherm geplaatst van 60 cm hoog rond het werkterrein. Door middel van langs het scherm ingegraven emmers, waar de dieren niet zelfstandig uit kunnen komen, hebben vrijwilligers van de Natuur en Milieu vereniging Heusden en HKK Onsenoort zich ingezet om de amfibieën die nog binnen het scherm aanwezig waren, te verplaatsen.

De afgelopen weken hebben de mensen van buurt bestuurt op de Vliedberg 70 nestkastjes schoongemaakt die afgelopen voorjaar zijn opgehangen langs de Heidijk en op landgoed Steenenburg. Dit om de vogelstand in dit gebied te bevorderen en daarmee de eikenprocessierups op een natuurlijke manier te bestrijden. Na telling blijkt dat maar liefst in 83% van de nestkastjes bij de Heidijk een nest is aangetroffen.  

Een 38-jarige motorrijder heeft vanochtend zijn rijbewijs kunnen inleveren omdat hij op de A59 bij Drunen 75 kilometer per uur te hard reed. Volgens de politie beging de man zeker drie overtredingen.

De 38-jarige man hield onvoldoende afstand van andere weggebruikers, haalde rechts in en reed na correctie 75 kilometer per uur te hard. De politie vorderde het rijbewijs van de motorrijder in. Ook wordt er een proces verbaal opgemaakt en wordt er melding gedaan bij het CBR.

Maandagmorgen is bij een ongeval tussen twee fietsers een man gewond geraakt aan zijn hoofd. Het ongeval had plaats op het fietspad ter hoogte van de Nijlring in Drunen.
Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk.

Afgelopen nacht zagen ter hoogte van de verkeerslichten op de Wilhelminastraat in Waalwijk vanaf het busstation een 23 jarige inwoner uit Drunen zonder te stoppen de kruising oprijden. In zijn hand had hij een mobiele telefoon vast en op de kruising kwam het bijna tot een aanrijding met het politievoertuig.

Agenten hielden de bestuurder staande om hem aan te spreken op zijn gedragingen en te verbaliseren voor het vasthouden van een mobiele telefoon en het negeren van de geslotenverklaring (busstation). Tijdens de staande houding namen de agenten waar dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Hierop werd van de bestuurder een speekseltest afgenomen. Het resultaat bleek positief te zijn op THC (cannabis) en COC (cocaïne).

Pagina 1 van 71

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Repair Café Drunen 9 - december - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Theater: De Andersons - Een mooiere wereld 16 - januari - 2021 20:00 - 22:00
Kalenders Kuijkse DorpsKwis 5 - juni - 2021 17:00 - 23:30