Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Freerunnen

 

Deze aflevering van Aagje staat in het teken van weer een nieuwe sport, die vooral door jeugd wordt gedaan. Een sport vol actie en snelheid en natuurlijk kan dat ook in Heusden. In Drunen ging Aagje kijken bij een training van Koenoss Sporting en sprak met Koen Harkx over Freerunnen.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden.
Padelspeler Jaap Smits stuurde Aagje naar Koenoss Sporting om kennis te maken met Freerunnen, een sport die heel veel kinderen aanspreekt. Op tv heeft Aagje wel eens beelden gezien van ervaren Freerunners die dit buiten doen, bijvoorbeeld in een stad. Ze maken gebruik van allerlei stoepjes, trapjes en wat er maar is om te springen en hun tricks te doen. Het ziet er gevaarlijk uit, maar gelukkig kunnen kinderen dit leren in een zaal. Koen Harkx vertelt met veel enthousiasme over de sport. Een gesprek over tricks, jumps en allerlei onbekende termen. Daar wordt Aagje natuurlijk nieuwsgierig van.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Padel

En daar is Aagje weer met deze keer een artikel over een nog redelijk nieuwe sport in onze gemeente, namelijk Padel. Twee tennisclubs in de gemeente hebben inmiddels padelbanen: LTC de Klinkaert in Drunen en LTC de Hoge Heide in Vlijmen. Aagje spreekt met Jaap Smits.

Op verzoek van volleyballer Jos van der Ven is Aagje deze keer nieuwsgierig naar een relatief nieuwe sport in Heusden: padel. Een mix van tennis en squash wordt het genoemd. Aagje speelt zelf tennis en zij vraagt zich af of die uitdrukking wel klopt. Hoog tijd dus om het een kenner te vragen: Jaap Smits van LTC de Hoge Heide in Vlijmen. Hij was tennisleraar, maar is nu gymleraar. In zijn vrije tijd traint hij nog wat kinderen en op aanvraag geeft hij soms padelles. Hij zit in de toernooicommissie, maar is vooral een enthousiaste speler die met stralende ogen kan vertellen over ‘zijn’ sport.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Volleybal

Midden in de vakantieperiode gewoon is Aagje er ook; deze keer in gesprek met Jos van der Ven, bekend in Heusden als buurtsportcoach bij de Schroef. Maar Aagje sprak hem in zijn rol als trainer en bestuurslid van volleybalclub Minerva.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden.
Aagje is dit keer op zoek gegaan naar Volleybal in de gemeente Heusden.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Schaken

Deze week opnieuw een aflevering van Nieuwsgierig Aagje. Vanuit het waterpolo is zij terecht gekomen bij Richard Olree en bespreken zij de Schaaksport. Aagje vraagt zich af: “is schaken eigenlijk wel sport?”

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden.
Aagje is dit keer op zoek gegaan naar een denksport: namelijk schaken. Door de Netflix-serie Queen’s Gambit die Aagje natuurlijk ook heeft gezien, lijkt het erop dat de schaaksport aan een revival bezig is. Maar is dit ook zo? Aagje legt haar vragen voor aan wedstrijdleider Richard Olree van Schaakvereniging Gambiet met aanvullingen van Ton Vesters, penningmeester van de vereniging. En terwijl we aan het praten zijn, spelen zij een partij. Niet bepaald het beeld van een schaakpartij in absolute stilte dat Aagje voor ogen had.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Waterpolo

Aagje is weer nieuwsgierig geweest. Ditmaal had waterpolo haar aandacht en ging zij in gesprek met Astrid van Dal van zwmvereniging AquAmigos.

Vanuit het judo interview kwam Aagje terecht bij AquAmigos, een verenging met meerdere onderdelen: (opleidings)zwemmen, snorkelen en waterpolo. En omdat Astrid van Dal via facebook Aagje al eens uitnodigde om te komen kijken, was het contact snel gelegd. Waterpolo is al ruim 30 jaar haar passie en tot voor kort speelde zij in een wedstrijdteam. Nu is Astrid vooral actief als scheidsrechter en daarnaast is ze vertrouwenspersoon én lid van verschillende evenementencommissies. Aagje sprak haar aan de rand van zwembad ‘het Run’ waar zowel zwemmers als waterpoloërs fanatiek aan het trainen waren.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Korfbalvereniging NDZW Haarsteeg

Aagje is weer nieuwsgierig geweest. Ditmaal had Korfbal haar aandacht en ging zij in gesprek met Daisy Volleberg van NDZW in Haarsteeg. Naast speelster is Daisy ook lid van de technische commissie en regelt zij alles rondom teams, trainers, coaches, scheidsrechters en materialen. Sinds haar studententijd is zij al lid en nu op 34 jarige leeftijd kan Daisy nog altijd heel goed mee met de huidige studenten.

Helaas moest het seniorenteam stoppen wegens te weinig leden, maar ook in een midweek team kan ze haar energie goed kwijt. Al hoopt ze wel dat het weer gaat lukken om een team samen te brengen om in het weekend te spelen.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Basketbalvereniging Vlijmschep SVH Vlijmen

Dit keer is Aagje nieuwsgierig naar Basketbal. Daarom ging zij in gesprek met John van Gestel en Richard Beens van Vlijmscherp SVH in Vlijmen. Beide heren spelen al vanaf hun jeugd bij de club en ze zijn trainer. Daarnaast is John voorzitter en Richard lid van de Technische Commissie. Beiden zijn nog altijd actief rond het eerste herenteam, vooral om de jeugd te begeleiden. Maar als er inval nodig is, spelen ze met veel plezier een keertje mee.

Pagina 1 van 2

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio  

logoswitchnetwork

Agenda

Kalenders Lezing: Marokkanen in Nederland 23 - september - 2021 19:30 - 22:00
Kalenders Theatergroep BLUV speelt oorlogsvoorstelling 24 - september - 2021 - 25 - september - 2021
Kalenders Steven Brunswijk - Wat een man kan, kan ik ook 24 - september - 2021 20:00 - 22:00
Kalenders Annick Boer - Dat is goed gelukt 24 - september - 2021 20:30 - 22:00
Kalenders Langstraat Klassieker 25 - september - 2021
Foto: Langstraat Klassieker
Kalenders Voorstelling “Van het Concert des Levens krijgt Niemand een Program” 25 - september - 2021 16:00 - 19:30
Kalenders Utopia Klassiek Joost Willemze 26 - september - 2021 11:00 - 12:00
Kalenders Van waarneming naar verbeelding Waar ligt uw grens? 26 - september - 2021 13:00 - 17:00
Kalenders Jubileumweekend bij Zorgboerderij De Locatie 26 - september - 2021 14:00 - 17:00
Kalenders RKDVC – VV Nieuwkuijk 26 - september - 2021 14:30 - 17:00