Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Aflevering GroenLinks/PvdA

Misschien heb je al eens gehoord van Aagje, die nieuwsgierige meid uit Heusden? In aanloop naar de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad wil ze meer weten over de politieke partijen in haar gemeente. Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze jou wel een beetje om beeld te krijgen van de politiek in Heusden?

Introductie
GroenLinks/PvdA Heusden trapt deze serie af. Het is een samenwerking van de plaatselijke afdeling van GroenLinks en de plaatselijke afdeling van de PvdA, beiden landelijke partijen. Hierdoor hebben zij een groot netwerk, zowel landelijk, provinciaal als regionaal. De partij ervaart deze contacten als zeer waardevol, vooral bij grote vraagstukken, zoals wonen, zorg en klimaat.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Turn- en dansvereniging SHJ

Behoorlijk wat verenigingen die Aagje afgelopen periode heeft bezocht hebben moeite met het in stand houden van een jeugdafdeling. Maar bij turn- en dansvereniging SHJ in Drunen is dat geen probleem. Deze keer is Aagje op bezoek bij een training van het turnen, meisjes 8-10 jaar. Er wordt druk geoefend voor de clubkampioenschappen die binnenkort worden gehouden; wat een energie in deze zaal!

 Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden.
De heren van de Jeu de Boules club Bâtard verwezen Aagje naar de ‘overburen’ SHJ. Een grote vereniging met drie afdelingen: GALM, het beweegprogramma voor 55+-ers, de dansafdeling en het turnen. En daar gaat dit artikel over, met name het turnen voor de jeugd. We spreken twee enthousiaste jeugdtrainers, Marit Tielemans en Kevin van de Pol. Ook assistent trainster Britt kletst af en toe mee. Hoewel ze zelf ook nog jong zijn, hebben ze al  volop overwicht op al dat jonge talent dat in de zaal rent, springt, duikt en zweeft. En ze zijn hartstikke enthousiast zowel over turnen als het trainerschap.

Aagje naar Handboogschieten

Deze week een bijzondere aflevering van Nieuwsgierig Aagje. Via facebook kreeg zij namelijk een uitnodiging om op bezoek te komen. Dus fietste zij op een woensdagavond naar Handboogsportvereniging Constantia. Daar is dan de Jeugd actief onder leiding van Hetty van Loon en Bjarn Bakker.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden.
Aagje dacht dat Handboogschieten een ‘oude mannensport’ zou zijn. Daarom was het extra leuk om de jeugdavond te bezoeken bij Constantia. En ook de keizer van de club, Nick Timmermans, is een leuke jonge vent. In één keer alle vooroordelen van tafel dus. Over de tafel gesproken: dat is de centrale plek in het clubhuis. Ouders zitten er tijdens de training, Hetty verzorgt diverse reparaties aan bogen en pijlen en clubleden ontmoeten elkaar. Aagje vraagt iedereen wat er zo leuk is aan handboogschieten. Dat blijkt moeilijk onder woorden te brengen, maar de gezichten spreken boekdelen: iedere speler glundert bij het praten over hun sport: handboogschieten.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Jeu de Boules

Net wel, net niet, daar gaat het om in deze aflevering van Aagje is Nieuwsgierig. Aagje heeft het vroeger ook wel eens gespeeld, gewoon in het zand of op het gras. Ze had van die gekleurde ballen, gevuld met water; 6 in een wit plastic netje. Maar bij Bâtard in Drunen gaat het er heel anders aan toe en daar wil Aagje alles over weten.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden.
In een eerdere aflevering werd tafeltennis als een campingsport betiteld. Jeu de boules spant echter de kroon op dit gebied. En toch is ook dit een echte sport, met toernooien en competities. Maar bij Bâtard (letterlijk vertaald: net wel, net niet) is dat niet waar het om draait. Dat vertellen voorzitter Jan van de Heuvel en clublid Eddy van Beek. Buiten op de banen is een toernooi gaande en in het clubhuis kijkt Aagje om zich heen. Ze ziet een wasrekje gemoedelijk bij het raam staan, de verjaardagskalender hangt aan de muur en het ruikt naar soep. Het is duidelijk: hier speelt het sociale aspect een grote rol.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Tafeltennis

In deze aflevering van Aagje is nieuwsgierig staan tafels centraal. Achter in de zaal staan 5 tafels uitnodigend klaar om een partijtje te spelen en voorin staat de stamtafel met daar omheen enkele bestuursleden, trainers, een ouder en recreanten: we gaan het hebben over tafeltennis.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden
Na het intensieve Freerunnen denkt Aagje even te kunnen uitrusten bij tafeltennisvereniging TTV Hooghei in Vlijmen. Maar niets is minder waar: tafeltennis is de op een na snelste sport die er bestaat! En met zoveel mensen rond de tafel vliegen de anekdotes Aagje ook om de oren. Ze is in gesprek met voorzitter Nol van de Ven, bestuurslid Ilse van Zantvoort, trainers en begeleiders Berry en Dennis en diverse recreanten. En al snel wordt duidelijk dat dit een hechte vereniging is waar naast de sport gezelligheid en samenzijn belangrijke waarden zijn.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Freerunnen

 

Deze aflevering van Aagje staat in het teken van weer een nieuwe sport, die vooral door jeugd wordt gedaan. Een sport vol actie en snelheid en natuurlijk kan dat ook in Heusden. In Drunen ging Aagje kijken bij een training van Koenoss Sporting en sprak met Koen Harkx over Freerunnen.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden.
Padelspeler Jaap Smits stuurde Aagje naar Koenoss Sporting om kennis te maken met Freerunnen, een sport die heel veel kinderen aanspreekt. Op tv heeft Aagje wel eens beelden gezien van ervaren Freerunners die dit buiten doen, bijvoorbeeld in een stad. Ze maken gebruik van allerlei stoepjes, trapjes en wat er maar is om te springen en hun tricks te doen. Het ziet er gevaarlijk uit, maar gelukkig kunnen kinderen dit leren in een zaal. Koen Harkx vertelt met veel enthousiasme over de sport. Een gesprek over tricks, jumps en allerlei onbekende termen. Daar wordt Aagje natuurlijk nieuwsgierig van.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Padel

En daar is Aagje weer met deze keer een artikel over een nog redelijk nieuwe sport in onze gemeente, namelijk Padel. Twee tennisclubs in de gemeente hebben inmiddels padelbanen: LTC de Klinkaert in Drunen en LTC de Hoge Heide in Vlijmen. Aagje spreekt met Jaap Smits.

Op verzoek van volleyballer Jos van der Ven is Aagje deze keer nieuwsgierig naar een relatief nieuwe sport in Heusden: padel. Een mix van tennis en squash wordt het genoemd. Aagje speelt zelf tennis en zij vraagt zich af of die uitdrukking wel klopt. Hoog tijd dus om het een kenner te vragen: Jaap Smits van LTC de Hoge Heide in Vlijmen. Hij was tennisleraar, maar is nu gymleraar. In zijn vrije tijd traint hij nog wat kinderen en op aanvraag geeft hij soms padelles. Hij zit in de toernooicommissie, maar is vooral een enthousiaste speler die met stralende ogen kan vertellen over ‘zijn’ sport.

Pagina 1 van 2

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio  

logoswitchnetwork

Agenda

Kalenders Topjudoka’s verzorgen clinic in Drunen 29 - januari - 2022 11:00 - 12:00
Kalenders Vlijmense Boys – VV Nieuwkuijk 30 - januari - 2022 14:30 - 17:00
Kalenders VV Nieuwkuijk – RKDVC 6 - februari - 2022 14:30 - 17:00
Kalenders Meiden van LOS - Lusten en Lasten 12 - februari - 2022 20:00 - 22:00
Kalenders Wie slaapt er op de bank? 26 - maart - 2022 20:00 - 22:00
Kalenders VV Nieuwkuijk – Haarsteeg 24 - april - 2022 14:30 - 17:00
Kalenders VV Nieuwkuijk – Vlijmense Boys 22 - mei - 2022 14:00 - 16:00
Kalenders Doorkomst Vuelta door gemeente Heusden 13 - augustus - 2022
Kalenders De Leyetocht zonder marathonafstand over 150 km 13 - augustus - 2022 - 14 - augustus - 2022
Kalenders DAK Heusden.Nieuws Wandeltocht 27 - augustus - 2022