Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Korfbalvereniging NDZW Haarsteeg

Aagje is weer nieuwsgierig geweest. Ditmaal had Korfbal haar aandacht en ging zij in gesprek met Daisy Volleberg van NDZW in Haarsteeg. Naast speelster is Daisy ook lid van de technische commissie en regelt zij alles rondom teams, trainers, coaches, scheidsrechters en materialen. Sinds haar studententijd is zij al lid en nu op 34 jarige leeftijd kan Daisy nog altijd heel goed mee met de huidige studenten.

Helaas moest het seniorenteam stoppen wegens te weinig leden, maar ook in een midweek team kan ze haar energie goed kwijt. Al hoopt ze wel dat het weer gaat lukken om een team samen te brengen om in het weekend te spelen.

Aagje is nieuwsgierig naar Sport in Heusden: Basketbalvereniging Vlijmschep SVH Vlijmen

Dit keer is Aagje nieuwsgierig naar Basketbal. Daarom ging zij in gesprek met John van Gestel en Richard Beens van Vlijmscherp SVH in Vlijmen. Beide heren spelen al vanaf hun jeugd bij de club en ze zijn trainer. Daarnaast is John voorzitter en Richard lid van de Technische Commissie. Beiden zijn nog altijd actief rond het eerste herenteam, vooral om de jeugd te begeleiden. Maar als er inval nodig is, spelen ze met veel plezier een keertje mee.

Aagje met Jan Tielemans handbalscheidsrechter

Voor het eerste artikel in deze serie mocht Aagje zelf kiezen wie ze wilde interviewen. Dat werd Jan Tielemans, lid van Avanti, de handbalclub in Drunen. Voor haar zit een man die meteen begint te glimmen wanneer hij over zijn sport handbal praat. Hij vindt het nog steeds het mooiste spelletje dat er bestaat. En hij kan het weten want in zijn jeugd was hij 10 jaar lang een fanatiek speler. Vanwege een blessure moest hij stoppen.

Maar toen zijn kinderen ook voor handbal kozen, was hij weer veel op de club te vinden. Al gauw wisten ze hem te strikken als coach. Maar dat bleek niet te passen want hij moest te vaak verstek laten gaan vanwege zijn werk. Daarom koos hij ervoor om scheidsrechter te worden en daar wil Aagje alles over weten.

Aagje is nieuwsgierig naar sport in Heusden

Hallo! Komende tijd zal Aagje regelmatig op zondag een plekje gaan invullen op heusden.nieuws.nl enz. Een mooie kans voor Aagje want ze vindt het leuk om te schrijven en praat graag met andere mensen over hun passie. Ze start met een serie rondom sport. Aagje gaat een virtueel rondje maken door Heusden om erachter te komen wat er leeft bij de verschillende clubs.

Daarbij is zij vooral nieuwsgierig naar de wat minder bekende sporten en sporters. En omdat er altijd wel wat te vragen is en graag veel wil weten van deze mensen, past de naam (nieuwsgierig) Aagje hier mooi bij. Maar voordat ze andere sporters het hemd van het lijf gaat vragen, stelt ze op ons verzoek zichzelf even voor.

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio  

Agenda

Kalenders Volleybaltoernooi voor basisscholen 25 - juni - 2021 9:00 - 14:00
Kalenders Landelijk Atelierweekend 26 - juni - 2021 - 27 - juni - 2021
Kalenders CHARLY ZASTRAU & RONALD DOUGLAS 26 - juni - 2021 20:00 - 22:00
Kalenders Dorpswandeling Vlijmen-Meliestraat 27 - juni - 2021 10:00 - 12:00
Kalenders AD(H)D Dyslexie Café Heusden 30 - juni - 2021 19:30 - 21:30
Kalenders Wandeling en rondleiding op Mariënkroon 4 - juli - 2021 14:00 - 16:00
Foto: Ad Hartjes
Kalenders Wandeling en rondleiding op Mariënkroon 1 - augustus - 2021 14:00 - 16:00
Foto: Ad Hartjes
Kalenders Lida Straathof 14 - augustus - 2021 20:00 - 22:00