Agenda
Kalenders De Oudheusdense Cleanup Day 19 - september - 2020

Zaterdag 19 september 2020 is het World Clean Up Day. De in maart geplande Landelijke Opschoondag kon in verband met de toen geldende coronamaatregelen niet doorgaan.

De World Clean Up Day is een mooie dag om alsnog een opschoonactie te organiseren. Evenals andere jaren is de hoop dat ook in de gemeente Heusden op verschillende plaatsen door bewoners zwerfafval wordt opgeruimd. Jong en oud, verenigingen, sportclubs … iedereen is welkom! De World Clean Up Day is een landelijk initiatief dat in Heusden wordt georganiseerd door de gemeente Heusden en daarop haken WIJ (Buurt Bestuurt Oudheusden) graag in. Echter doordat in ons Buurt Bestuurt team wat mensen afwezig zijn de 19de gaan ze nu voor

...

Theatergroep BLUV brengt, als een van de weinige amateurtoneelverenigingen in de omgeving, dit jaar toch een toneelstuk op de planken. Op 19 september speelt de voorstelling bij De Steeg in Haarsteeg.

De reprise van de voorstelling Oorlogstuig, die onder andere tijdens 75 jaar Bevrijding in Kamp Vught gespeeld zou worden, moest door de coronacrisis helaas met een jaar uitgesteld worden. Of ‘De Knecht’ van Carlo Goldoni, waar de groep vlak voor de corona-uitbraak mee begonnen was, gespeeld kon worden was lang onzeker. “We hebben eerst een week of vijf via een online verbinding gerepeteerd”, vertelt Bosschenaar Harold Schraven. “Dat ging op zich prima, omdat we op dat moment nog vooral met

...

In deze toch wel bijzondere periode waar we thans als gemeenschap mee om moeten gaan, zijn er vele alledaagse dingen die nu niet of in een aangepaste vorm doorgang vinden. Door het COVID-19 virus zijn de sociale contacten, bezoeken aan familie, vrienden en/of kennissen geminimaliseerd. Maar ook het verenigingsleven ligt nagenoeg stil.

Wij als gilde zijn in mijn ogen toch wel uniek, samen met de hoofdman en het bestuur wordt er telkenmale gekeken om toch elkaar te kunnen blijven ontmoeten en zo de verbroedering in stand te houden. Zoals de afgelopen zaterdagen de onderlinge wedstrijden/schietoefeningen dit om zo onze toch wel bijzondere sport te kunnen blijven beoefenen. Op deze manier

...

Kalenders Wandeling voor wandelaars 50+ 20 - september - 2020 10:00 - 12:00

Zondag 20 september gaat Peter v d Velden wandelen met de groep 50+ gratis ! Deze keer gaat de wandeling naar plantloon, het galgenwiel, de turfvaart enz. Start is om 10 uur, vanaf Cafe de Galgenwiel burgemeester Smeelenlaan 124 Waalwijk

“We lopen in een rustig tempo , onderweg zal Peter u alles vertellen over het de geschiedenis en de natuur van het gebied ! Wel is het verplicht aanmelden ivm corona max 15 personen ! wie het eerst komt mag mee dus mail er zijn nog plaatsen vrij” Laat de gids Peter v.d. Velden weten

Melden via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken....

Kalenders De langstraat Klassieker komt eraan! 26 - september - 2020

Op zaterdag 26 september vindt de derde editie plaats van de Langstraat Klassieker (DLK). "Na veel wikken en wegen heeft de organisatie besloten om DLK 2020 toch door te laten gaan.

De Langstraat Klassieker is een vrije toertocht door een authentiek stuk van Brabant. De deelnemers krijgen vier vernieuwde routes voorgeschoteld dit jaar.
Het inschrijfgeld wordt gebruikt voor twee verschillende goede doelen. De eerste twee edities van de Langstraat Klassieker waren een groot succes volgens de organisatie.

Voor meer informatie kijk op www.delangstraatklassieker.nl/

Dit jaar wordt er voor het eerst een digitale activiteit toegevoegd aan de viering van Burendag. Alle buurten van Nederland kunnen op zaterdag 26 september, van 19.30 uur – 21.00 uur, meedoen aan een online Burendag Pubquiz. De 15e editie van Burendag staat in het teken van ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’.

Met deze extra digitale activiteit willen initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranje Fonds iedereen de mogelijkheid geven deze dag met hun buren te vieren. Buurtcontact is nu immers nog belangrijker dan voorheen. Aanmelden kan via www.burendag.nl.

De Pubquiz wordt georganiseerd als aanvulling op het programma dat de buurten zelf bedenken en is ook voor buurten toegankelijk die zich

...

Kalenders Theater: Klaas Prins 26 - september - 2020 20:00 - 22:30

Op zaterdag 26 sept. 2020 Klaas Prins in Het Gouverneurshuis, Putterstraat 14 in Heuden. Aanvang van de avond is om 20.00 uur en de tickets kosten 15,- per persoon (inculsief een drankje) Vooraf reserveren.

Aanvang: 20.00 uur (tuin open vanaf 19.30 uur)

Entree: €15,- per persoon. (inclusief een drankje.)

Vooraf te reserveren (i.v.m. Corona)

Kalenders CLASSIC RACING HET HOOG 27 - september - 2020

het geven van demoritten met klassieke motoren op het Hoog in Nieuwkuijk op 27 september 2020

Kalenders Marcel de Groot - Roots in Heusden 30 - september - 2020 20:30 - 22:30

LocatieBakkertje Deeg
AdresBotermarkt 13, 5256 AV Heusden

Na 15 jaar als gitarist voor diverse artiesten te hebben gewerkt is Marcel de Groot vanaf 2016 weer te in de theaters zien als singer/songwriter.
Eerst met het zeer goed ontvangen programma #HELD in 2016. Het lied Woordenman uit deze voorstelling wordt genomineerd voor de Annie MG Schmidt-prijs.

Kalenders cursus bij EHBO 3 - oktober - 2020 9:30 - 15:30
Foto: Pixabay

Binnenkort start er bij EHBO vereniging Heusden een nieuwe EHBO cursus. Dit is de basiscursus EHBO volgens het Oranje Kruis me reanimatie/AED en kinderhulpverlening.  Dit zal in een vorm van spoedcursus worden gegeven. Dit betekent dat in slechts drie zaterdagen alle stof zal worden behandeld.

Data zijn 3-24-31 oktober
Locatie Buurthuis de Schakel Oudheusden
Tijd van 09.30 uur tot 15.30 uur
Kosten van cursus 225,-
Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

...

Zoeken

Kijk naar HTR radio (webcam)

Hier onder HTR TV

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio Radio

Agenda

Kalenders Wandeling voor wandelaars 50+ 20 - september - 2020 10:00 - 12:00
Kalenders De langstraat Klassieker komt eraan! 26 - september - 2020
Kalenders Theater: Klaas Prins 26 - september - 2020 20:00 - 22:30
Kalenders CLASSIC RACING HET HOOG 27 - september - 2020
Kalenders Marcel de Groot - Roots in Heusden 30 - september - 2020 20:30 - 22:30
Kalenders cursus bij EHBO 3 - oktober - 2020 9:30 - 15:30
Foto: Pixabay
Kalenders Brocante en Antiek markt 3 - oktober - 2020 10:00 - 17:00
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer