Blog Burgemeester Willemijn

De burgemeester heeft weer een blog geschreven en Leo heeft het er met haar over in het programma Leuke luisteruurtjes woensdagochtend.

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer o.a Sinterklaas en mildheid in plaats van tegenstellingen.

Beste Heusdenaren,

Deze weken staan in het teken van het grootste kinderfeest van Nederland. Het is heerlijk om onze kleinsten te zien genieten! En om ze in spanning te zien zitten. Die spanning wordt zoals elk jaar lekker aangewakkerd door het Sinterklaasjournaal. Ik kan daar echt van genieten. Samen maken we er voor de kleinsten een hele mooie tijd van.

De organisatoren van de Sinterklaasintochten en andere activiteiten verdienen een groot compliment! Rond de Sinterklaasintochten in onze gemeente hebben ze allemaal hun verantwoordelijkheid genomen. Waar het kon, is de opzet van de intocht aangepast aan de nieuwe maatregelen. Waar dat niet kon, is de moedige keuze gemaakt de intocht niet door te laten gaan. Ik vind dat knap in een tijd waarin de verwachtingen van kinderen en ouders groot zijn. Vergeet niet dat de Sinterklaasorganisaties bestaan uit vrijwilligers, die ook dit jaar weer keihard hebben gewerkt.

Gelukkig waarderen de meeste mensen dat ook. Ik zag veel fijne, milde reacties op bijvoorbeeld sociale media. Dank daarvoor!

Mildheid in plaats van tegenstellingen
De mildheid die ik rond Sinterklaas in Heusden zie, voelt veel fijner dan de tegenstellingen rond corona die landelijk helaas het gesprek domineren. Het Rijk moedigde vrijdag gevaccineerden aan om vooral in discussie te gaan met niet gevaccineerden om hen te overtuigen toch ‘de prik’ te halen. We zien hoe veruit de meeste mensen naar eer en geweten hun keuzes maken. De een om zich te laten vaccineren, de ander om dat niet te doen. Het is te makkelijk om dit plat te slaan tot een zwart-wit verdeling van “de verstandigen” en “de onverstandigen”. Het is veel en veel genuanceerder.

Persoonlijk ben ik groot voorstander van vaccineren, maar iedereen moet zelf die afweging maken. Er zijn mensen die zich uit overtuiging wel hebben laten vaccineren en mensen die dat principieel niet willen. In een verwarrende tijd is het bovendien heel begrijpelijk dat er mensen zijn, die vaccineren spannend vinden. Op https://www.thuisarts.nl/corona/ik-wil-meer-weten-over-prikken-vaccinatie-tegen-corona'); return false;">www.thuisarts staat betrouwbare informatie over de coronavaccinaties. Thuisarts.nl is de website die (huis)artsen en anderen in de zorg gebruiken als ze hun patiënten uitleg geven. Deze website is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Ik hoop dat iedereen daarmee zijn of haar eigen afweging kan maken.

Het virus dwingt ons allemaal tot moeilijke keuzes. In Heusden willen we vooral samen door de crisis komen. Wat ieders keuze ook is, samen gaan we het redden.

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zoeken

HTR radio (webcam)

0 RadioStudio

Hier onder HTR TV

 

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio  

logoswitchnetwork

Agenda

Kalenders Dromenvangers maken bij Het Pieck! 10 - december - 2021 15:45 - 16:45
Kalenders Draadloos - Marlon Kicken 10 - december - 2021 19:30 - 21:00
Kalenders TOP 2000 Pubkwis 10 - december - 2021 20:00 - 22:30
Kalenders Scrooge Watch out theater 11 - december - 2021 20:00 - 22:30
Kalenders Kerst workshop bij Groei en Bloei De Langstraat 15 - december - 2021 20:00 - 22:30
Kalenders Little Women (2019) 17 - december - 2021 19:30 - 20:30
Kalenders Neil Diamond Memories Band 14 - januari - 2022 20:00 - 22:00
Kalenders Haarsteeg – VV Nieuwkuijk 23 - januari - 2022 14:30 - 17:00
Kalenders Rapalje - Scotland's Story 28 - januari - 2022 20:00 - 22:00
Kalenders Vlijmense Boys – VV Nieuwkuijk 30 - januari - 2022 14:30 - 17:00