Afgelopen zaterdag vierde jong en niet meer zo heel jong het 11-11 bal in dorpscafé de Steeg in Haarsteeg, Haorendam. Het werd een ouderwets gezellige avond, er heerste een gemoedelijke sfeer. Dat kwam niet in de laatste plaats door de muzikale omlijsting van de avond.

Muziekkapel Zaasies Meej Maote warmde de aanwezigen op, waarna om exact elluf over elluf de onthulling plaatsvond. Op ludieke wijze werden de kopstukken van Organisatie Haorendam onthuld. Onder het motto voor 2020: Ge viert ’t nu in oe een(d)tje! werden ze op ludieke wijze, één voor één, opgehengeld na voorbeeld van het Kermisspel eendjes hengelen.

Automobilisten moesten dinsdag ochtend op de snelweg A59 rekening houden met flinke vertraging. Ter hoogte van Drunen-West gebeurde eerder een verkeersongeval. De weg is weer vrijgegeven.

Of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend. Richting Den Bosch stond op het hoogtepunt elf kilometer file met anderhalf uur vertraging. Ook vanuit Den Bosch was het aanschuiven geblazen vanwege een kijkersfile.

Onder het viaduct in de Hertog Janstraat in Waalwijk heeft een Franse chauffeur maandagavond zijn vrachtwagen vastgereden.

De chauffeur rijdt voor een Belgische onderneming en heeft geprobeerd om de lucht uit zijn banden te laten lopen om de vrachtwagen te laten zakken. Dat leverde geen resultaat op. Een takelbedrijf werd opgeroepen om de vrachtwagen onder het viaduct vlot te trekken. Rond halfelf was de weg weer vrij.

Door opnieuw te winnen blijven de dames 1 van AquAmigos ongeslagen en koploper. Het was toch belangrijk weekeinde voor diverse teams van AquAmigos. Behaalde de heren 1 en de E-jeugd hun eerste puntjes en blijft het dreamteam eveneens ongeslagen.

Helaas voor de heren 1 en de E-jeugd behaalden ze niet hun eerste puntjes, op naar de eerste puntjes in de aankomende weken,  maar de dames 1 behaalde in een spannende wedstrijd de volle verdiende winst en de heren 3, het dreamteam, verslag met grote cijfers de nummer 2 PSV 5.

Zondag was het de Dag van de Mantelzorg en daarom verzorgde het personeel van het Sint Janshof een buitengewoon bonte middag voor de mantelzorgers en hun bewoners. Vlaggetjes en kleurige lampionnen fleuren café-restaurant ‘De Hop’ in Sint Janshof vrolijk op in Vlijmen. Vrijwilliger Johan van der Lee gaat helemaal los op het keyboard met 'Buona Sera signorina', zijn enthousiasme spat ervan af.

Voor de voetbalverenigingen in de gemeente Heusden was het een buitengewoon pover weekend. Alleen Nieuwkuijk en SC Elshout pakten een puntje.

Derdeklasser Vlijmense Boys leed de grootste nederlaag, ging op eigen grond met 0-5 onderuit tegen ODC. Verrassend, want de Boys staat een stuk hoger op de ranglijst. “Maar het kan ook zijn dat ODC te laag staat”, zegt leider Hans Paijmans. “Hoe dan ook: we hadden een offday en bakten er maar weinig. We moeten het van onze beleving hebben. Niks van gezien.”

November is de maand van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de Bibliotheek. Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen een gratis boek in de Bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Dit jaar is dit , een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers. Het bijbehorende maatschappelijke thema is Duurzaamheid.

De Brabanthallen is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot de nummer 1 beurs-, evenementen- en congresaccommodatie van Zuid-Nederland. Met elk jaar 700.000 bezoekers en € 69 miljoen aan bestedingen. Het college van burgemeester en wethouders wil die positie voor de toekomst waarborgen. Dit staat in een voorstel aan de gemeenteraad.

Pagina 1 van 106

Search

Top777 Stem hier

Radio Streams

Popup radio MediaplayerWinampITunesaacStream

Agenda

Kalenders Repair Café Elshout 12 - november - 2019 19:00 - 22:00
Foto: Repair cafe
Kalenders Informatie-avond D66 over stikstofproblematiek 13 - november - 2019 20:00 - 22:00
Kalenders Klassiek met Kees 15 - november - 2019 14:00 - 16:30
Foto: D'n Elshof
Kalenders Watch OUt theaTER speelt SLIPPERS 15 - november - 2019 20:00 - 22:00
Kalenders Watch OUt theaTER speelt SLIPPERS 16 - november - 2019 20:00 - 22:00
Kalenders Herfstwandeling 17 - november - 2019 10:00 - 12:00
Kalenders lezing bij Groei & Bloei De Langstraat 21 - november - 2019 20:00 - 22:00
Kalenders Vierde herfsttoernooi bij Batard Drunen 23 - november - 2019 10:30 - 12:30
Kalenders Roots in the Bakery met Hannah Aldridge 27 - november - 2019 20:30 - 23:30
Kalenders Brocante en Antiek markt 7 - december - 2019 10:00 - 17:00
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer