Zorgpersoneel met verschijnselen van corona kan op verschillende plekken in het land terecht bij zogeheten teststraten. Dat zijn een soort drive-ins waar mensen in hun eigen auto getest kunnen worden. Aan de Bossche Kruisstraat, bij de voormalige gemeentewerf, is zo'n teststraat.

De GGD Hart voor Brabant heeft de werf daarvoor ingericht. De teststraat in 's-Hertogenbosch is bedoeld voor zorgpersoneel van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ.

Een tweede verdachte van de steekpartij aan de Tellegenstraat in Eindhoven is zondagmiddag aangehouden in 's-Hertogenbosch. Joeri uit Eindhoven werd zaterdagavond neergestoken en kwam daarbij om het leven. Eerder werd een 28-jarige vrouw als verdachte aangehouden.

De Eindhovenaar (31) die zaterdagavond om het leven kwam bij een steekpartij, kreeg vlak daarvoor bezoek van zijn ex-vriendin en diens nieuwe vriend. Die laatste zou hebben gestoken.

Vanwege het mooie weer en de te verwachte drukte sluiten de gemeente 's-Hertogenbosch uit voorzorg de parkeerplaatsen van de Oosterplas, Engelermeer en de Pettelaarse Schans/Zuiderplas af voor autoverkeer. Na het weekend word er gekeken of de parkeerplaatsen weer open kunnen.

Er worden extra borden ingezet voor voetgangers en fietsers bij Zuiderpark, IJzeren vrouw, Casinotuin, Burgemeester van Zwietenpark en Nulandse Heide/Hooge Heide.

De Broederschap van Onze Lieve Vrouw in Den Bosch zoekt manieren om het beeld van de Zoete Lieve Moeder in de Mariakapel ruimer in de bloemetjes te zetten.

Het aantal bloemen en kaarsjes dat normaal in de Mariakapel worden ontstoken, blijft ver achter bij voorgaande jaren. De bloemenzee is veranderd in een bloemenmeertje.
Begriijpelijk”, aldus Ruud Dirriwachter van de Broederschap dat het beeld van Maria en de Mariakapel onderhoudt. Mensen wordt gevraagd thuis te blijven. Bovendien staat er op de markt geen bloemenkraam meer. Een bloemetje kopen voor Maria is nu dus even nauwelijks bij.

Pagina 1 van 42

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer