Paul van Loon maakt kans op zijn 11e Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De schrijver van de Griezelboek- en de Dolfje Weerwolfje-reeks is dit jaar genomineerd voor het boek Dolfje ontvoerd!. Dat maakte de jury maandag bekend.
De andere genomineerden in de categorie 6 tot en met 9 jaar zijn De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen, vertaald door Edward van de Vendel, en Dog Man en Kid Kat, vertaald door Tjibbe Veldkamp.

Het toekomstplan voor de Heusdense openbare bibliotheken is naar verwachting niet eerder dan september of oktober klaar. De vertraging is volgens Henk Willems, voorzitter van de stichting, het directe gevolg van de coronacrisis. Willems denkt niet dat het uitstel 'superdramatisch is'.

De bedoeling was dat de toekomstvisie rond juni op tafel zou liggen. Maar die afspraak dateert van ergens vorig jaar. In de tussentijd is het nodige gebeurd. Zo heeft het bestuur van Stichting Openbare Bibliotheek Heusden een aantal nieuwe leden gekregen.

Het Art Festival Heusden is een jaar uitgesteld door de coronacrisis. Het grote culturele evenement wordt nu 11 en 12 september 2021 gehouden. Volgens de initiatiefnemers is het jammer dat het Art Festival dit jaar niet door kan gaan, maar betekent uitstel zeker geen afstel. De deelnemende kunstenaars houden vast aan de plannen.

De netten die de provincie deze week beschikbaar stelde voor boeren om hun schapen te beschermen tegen wolven, zijn nu al op. Drie schapenhouders hebben de netten aangevraagd. De eerste worden vandaag geplaatst.

Bij Bart Ekkendonk, die zijn schapen laat grazen op onder meer de vestingwallen van Heusden, worden vandaag de eerste netten geplaatst. Zijn dieren staan een paar kilometer van Hedikhuizen, waar een week geleden tientallen schapen werden gedood door hoogstwaarschijnlijk een wolf.

Vanmiddag is ook Brandweer Heusden uitgerukt voor een buitenbrand aan de Kooilaan te Oudheusden. In verband met de droogte zijn de mannen met spoed ter plaatste gegaan. Daar is het vuur uitgemaakt met een straal hoge druk. 

Pagina 1 van 24

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Radio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer