Helaas kunnen vanwege de coronacrisis en de door de regering opgelegde beperkende maatregelen de Taptoe in Drunen op 05 mei en de PubQuiz in Vlijmen op zaterdag 9 mei geen doorgang vinden. Ook gaat de Oldtimerdag in Oudheusden niet door, deze wordt verschoven naar 2021. WielerWereldVlijmen gaat kijken of de PubQuiz mogelijk later in het jaar nog gehouden kan worden. De Taptoe in Drunen wordt op 05 mei 2021 opnieuw georganiseerd.

De Heusdense organisaties die strijden tegen eenzaamheid hebben de actie opgezet ‘Heusden helpt'. Dit om eenzame, kwetsbare en/of oudere mensen te helpen tijdens de coronacrisis.
Met Elkaar Heusden, Alles voor Mekaar, ContourdeTwern jongeren, Ontmoeten, Zorgsaam Heusden, de Seniorenraad Heusden (de KBO’s) en de Zonnebloem hebben een speciaal telefoonnummer en een emailadres waarop mensen die hulp nodig hebben zich kunnen melden. Via een van de deelnemende organisaties wordt vervolgens contact opgenomen en hulp geboden.

De hulp kan uiteenlopen van boodschappen doen tot medicijnen ophalen of de hond uitlaten. Maar als mensen behoefte hebben aan een praatje kan dat ook.

Omdat wandelaars in veel te grote groepen over het Landgoed Steenenburg (het voormalige Land van Ooit) in Drunen trokken, heeft de gemeente Heusden ingegrepen. De poort aan de Kasteellaan is afgesloten.

Veel mensen gingen zaterdag naar het gebied om te wandelen en parkeerden ook nog eens in grote getale verkeerd aan de Kasteellaan. Dan riskeer je een boete, meldt de gemeente. Massaal wandelen op Steenenburg is bovendien niet zo’n goed idee, omdat anderhalve meter afstand houden dan moeilijker wordt. Die afstand houden is écht nodig tegen het coronavirus.
De gemeente heeft daarom de poort voor de wandelaars gesloten.

Door de huidige en lastige situatie vanwege het coronavirus is het voor kleine ondernemers momenteel lastig om de zaak te blijven runnen. Een positief punt is dat er veel creativiteit ontstaat bij de Bakker in Heusden.
Bij de Bakkerij in Heusden hebben ze een ‘Bakkertje Deeg Drive-Through’ bedacht. Hier kunnen mensen langskomen met de auto, fiets, scooter of lopend en kunnen ze brood, broodjes en verse koffie bestellen via een video/belsysteem. Buiten contactloos betalen en vervolgens wordt de bestelling naar buiten gebracht.

Foto: Lucas Vermeulen

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en het in dat verband gegeven overheidsadvies, heeft het bestuur van de Route van de Kunst de 13de editie, die gepland stond voor 31 mei en 1 juni, geannuleerd.

Het verloop van de virusuitbraak blijft onzeker, evenals de mogelijk nog volgende adviezen en maatregelen. Het bestuur meent dan ook tijdig zijn verantwoordelijkheid te moeten nemen en de Route van de Kunst door te schuiven naar 2021.

Pagina 1 van 18

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Agenda

Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Kalenders Doorkomst Vuelta door gemeente Heusden 15 - augustus - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer