Donderdagavond rukten de vrijwilligers van brandweer Drunen even na elf uur uit met hoge prioriteit voor een woningbrand aan de parallelweg in Drunen. Ter plaatse bleek het te gaan om een schoorsteenbrand. De schoorsteen was al flink aan het roken. Daarom is brandweer Waalwijk met de hoogwerker ter plaatse gekomen om de schoorsteen met de ramoneur schoon te maken. 

Afgelopen week heeft de organisatie van de Drunense Fietsvierdaagse van Toerclub Presto besloten het evenement dit jaar niet door te laten gaan. De oorzaak is ook hier de beheersing en inperking van het corona-virus. De organisatie ondervindt moeilijkheden bij de voorbereiding van het evenement door de vele onzekere factoren. Daarom hebben zij besloten de Drunense Fietsvierdaagse niet door te laten gaan hoewel zij zich realiseren dat dit voor veel trouwe deelnemers een teleurstelling is.

Dat basisschool De Bussel in Vlijmen nieuwbouw krijgt in De Grassen zat er al wel aan te komen. Maar nu is de vraag: wat komt er allemaal bij? Alleen een gymzaal, of juist een grotere sportzaal? En wordt er een kindcentrum en misschien een gezondheidscentrum gebouwd?

Er is nog geen tekening klaar, laat staan dat er al een schop de grond in gaat. Dat laatste kan wel even duren ook, want de nieuwe Bussel zal niet voor augustus 2024 z'n deuren openen, denkt de gemeente Heusden.

In een autogarage aan de Kasteeldreef in Drunen heeft dinsdagmiddag een auto in brand gestaan. Dat rookte korte tijd flink, maar de brandweer had het vuur snel onder controle. Vanwege de grote rookontwikkeling – die tot in Kaatsheuvel te zien was – rukte de brandweer met veel wagens uit.

De lokale ondernemer Vermeulen en Vermeulen maakt namens het Brabants Mondmasker Initiatief mondkapjes voor de zorg. Vandaag leverden de initiatiefnemers in aanwezigheid van wethouders Peter van Steen en Thom Blankers de eerste 150 mondkapjes af bij de lokale huisartsengroepen in onze gemeente.

In de ochtend nam huisarts Hoomans namens de huisartsen in Vlijmen en Heusden de eerste exemplaren in ontvangst en in de middag nam huisarts Barnhorn namens de huisartsen in Drunen een doos in ontvangst.

In totaal kunnen er 20.000 mondkapjes gemaakt worden. De materiaalkeuze en het ontwerp zijn gemaakt in overleg met zorgprofessionals, die de kapjes voor deze noodsituatie goed kunnen gebruiken. Het Brabants Mondmasker Initiatief levert de kapjes gratis en maakt ze in eigen tijd.

Pagina 1 van 58

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer