John Westland

Het begon allemaal op 17 november 1960, toen werd ik geboren in Sint Jansteen, vlak tegen de Belgische grens.
In 1970 verhuisden we naar Terneuzen, een grote stad in de ogen van iemand die van het platteland komt.

Op de leeftijs van 10 à 11 jaar begon ik mij te interesseren voor de muziek en kwam zo als luisteraar in contact met
Radio Veronica. Al gauw werd ik een trouw luisteraar van de programma's van deze zeezender.
Erg lang mocht dat genot niet duren, want zoals bekend kwam er in 1974 een einde aan Radio Veronica als zeezender. Maar zoals velen maakte ik ook de overstap naar Radio Mi Amigo die ook na 31 augustus 1974 gewoon door bleef gaan met het maken van uitzendingen vanaf de zee.

Na het verdwijnen van de meeste zeezenders begonnen in Nederland veel kleine etherpiraten te ontstaan. Het hebben van een eigen radio station dat sprak me wel aan en via via kwam ik toch aan een felbegeerd zendertje, een josty-kit. Het is niet veel qua zender, maar het is een goed begin.
Mijn eerste programma ging de lucht in op 25 december 1976, een kerstprogramma van één uur. Als ik het terug beluister, was het geen programma om trots op te zijn. Ik hoop dat er nergens meer kopieën rondzwerven waarmee ik geconfronteerd kan worden....
De josty kit werd een grotere zender en af en toe zond ik uit onder de naam Radio Atlanta.

In 1979 begon ik samen met een schoolvriend (JL) regelmatige uitzendingen op vrijdagavond onder de naam Radio Atlantis. Het draaide lekker en we maakten plannen met andere lokale piraten om gezamelijk een groter radiostation te beginnen dat zou gaan uitzenden op zondag. Begin 1980 was dit station, Radio Continental, geboren.Eén jaar lang hebben de uitzendingen geduurd en deze werden besloten in de laatste week van 1980 met een marathonuitzending van 192 uur (waarvan de meeste programma's live werden uitgezonden).

Radio Continental staakte de uitzendingen begin 1981 en ik stapte over naar een ander station in Terneuzen, Radio Exodus. Dit station bleek razendpopulair te zijn vanwege haar specifieke format (in tegenstelling tot andere piraten in de regio richtte dit station zich op de iets oudere luisteraar). Tijdens de vaderdag-uitzending ontvingen we niet minder dan 250 verzoekjes binnen twee uur tijd.
Helaas zijn goed beluisterde radiostations ook zeer populair bij de opsporingsdienst en de ene inbeslagname volgde op de andere. Tijdens een politie-razzia (speciaal voor ons, wij waren vereerd) werden alle medewerkers opgepakt, behalve ik. Ik was niet thuis. Later wist men ook mij te vinden en dat betekende het (voorlopige) einde van mijn actieve radiobestaan in Nederland.

Via via kwam ik in contact met het nieuwe radio Mi Amigo, dit leek me de ideale manier om opde ouderwetse manier weer heerlijke programma's te kunnen maken en dus monsterde ik aan. Sedert 1 oktober 2005 ben ik daar nu wekelijks te beluisteren op zaterdagavond tussen 9 en 11 uur.
De zaterdagavond werd omgezet naar zaterdag- en zondagochtend, dat werd dan weer elke werkdagavond om daarna weer terug te gaan naar de zaterdagochtend en zondagochtend. Dit laatste was in de tijd dat Radio Mi Amigo uitzond op de Spaanse Costa Brava.
Het Mi Amigo avontuur eindigde in de nazomer van 2011, toen er onvoldoende inkomsten waren om het station draaiende te houden.

Het disc-jockey bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus, na een rustperiode van een paar maand werd de draad weer opgepakt. Vanaf 2012 is het Westlands Muziekpaleis weer te horen vanaf HOSFM.

En nu vanaf 2016 elke zaterdag ochtend tussen 8 en 10 uur op HTR.

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer