Enorm drukke Zuiderplas gaat niet dicht dit weekend

Ondanks de topdrukte door het mooie weer op Hemelvaartsdag zal de gemeente Den Bosch deze vier dagen in principe geen strandjes sluiten. Anders dan de gemeente Breda, waar vandaag bij de Galderse Meren veel strandgangers werden weggestuurd, doet Den Bosch de komende dagen een ‘proef’ om te zien of mensen zich ‘verantwoordelijk’ gedragen.


De gemeente gaat de komende dagen de drukte monitoren om te zien of het beheersbaar is en of mensen hun gedrag zelfstandig aanpassen bij grote drukte. ,,Deze vier dagen zijn een proef om te zien of mensen besluiten zich aan de 1,5 metermaatregel te houden.”
De Galderse Meren en de Asterdplas bij Breda zijn vandaag rond de middag wél afgesloten. Het werd te druk om bezoekers een veilige afstand te laten houden. Veertien beveiligers kwamen, omdat er in de middag zo’n 1.600 mensen waren. De mensen die moesten terugkeren, reageerden over het algemeen begripvol. Het gebied is de laatste tijd vaker dichtgegaan om de coronamaatregelen. Het lag daarom al voor de hand dat de gemeente Breda op deze vrije Hemelvaartsdag met mooi weer zou ingrijpen.
Hoe minder plekken er zijn, hoe drukker het wordt op locaties die wel open zijn.
Maar het sluiten van plekken kan juist ook averechts werken, volgens de gemeente Den Bosch. ,,Als we een populaire plek sluiten, dan verplaatst het probleem. Mensen willen toch weg met dit mooie weer, dus dat zullen ze ook doen. Hoe minder plekken er zijn, hoe drukker het wordt op locaties die wel open zijn.”
Naar een drukke plek gaan is volgens de gemeente een keuze die iedereen voor zichzelf maakt. ,,Dat is een stukje eigen verantwoordelijkheid.” Maandag evalueert de gemeente Den Bosch over de keuze om drukke plekken niet te sluiten.
Voorzitter Bruls van het Veiligheidsberaad zegt dat het op bepaalde plaatsen in het land vandaag te druk was. Tegen de NOS zegt hij: ,,Als dit het beeld is van de zomer, zullen we een zomer krijgen met heel wat beperkingen.”
De gemeente zegt niet te handhaven op drukte dit weekend bij populaire locaties als de Zuiderplas, het Engelermeer en het Groote Wielen Strand. Al is er wel stadstoezicht aanwezig om mensen te wijzen op de 1,5 meter afstand.

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Radio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer