Theater de Leest start voorzichtig vanaf 1 juni met films

Filmliefhebbers kunnen vanaf 1 juni weer terecht bij theater De Leest in Waalwijk. Er wordt 'voorzichtig’ gestart met films in de kleine zaal voor maximaal dertig bezoekers. Het is nog niet haalbaar om in juni al theatervoorstellingen te spelen. Door de strenge coronamaatregelen is De Leest al een tijd gesloten.

Op dit moment wordt nog gekeken naar de mogelijkheden om het theater te heropenen. Dat vraagt om een heel andere indeling van zalen en foyers. Vanaf 1 juni mag het theater weer open, met maximaal dertig bezoekers. Voor theatervoorstellingen lijkt dat nauwelijks rendabel. De Leest begint daarom met films, waarvoor mensen online kaarten moeten bestellen. Het wordt vanaf 1 juli wellicht mogelijk om maximaal 100 personen per zaal toe te laten, afhankelijk van hoe de coronacrisis zich ontwikkelt. Normaal gesproken verschijnt rond deze tijd de brochure voor het nieuwe theaterseizoen. Maar de publicatie daarvan is uitgesteld. De onzekerheid over de programmering is nog te groot. Sommige voorstellingen moeten nog worden ingehaald, anderen gaan helemaal niet door.

Nu de theaters weer gedeeltelijk open gaan, stopt het online initiatief Theater Virus Festival. Bij dit project werkten meerdere schouwburgen samen, waaronder De Leest. Elke vrijdagavond konden mensen live via internet naar optredens van artiesten kijken. De theaters steken nu alle tijd in de heropening, en dus stopt het project. Volgens de initiatiefnemers was de belangstelling groot. Maar ze vinden het niet meer passend om optredens gratis online te zetten nu de theaters weer open gaan. Op YouTube staat een Best of Editie voor mensen die nog een keer thuis op de bank het festival willen bekijken.

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Radio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer