Handgel verkoopt beter dan vis op de Waalwijkse markt

De ene marktkoopman klaagde dinsdagmiddag in hartje Waalwijk steen en been over zijn omzet, de andere deed prima zaken. Reden: corona. Wat hebben honing en telefoonhoesjes met elkaar gemeen? Antwoord: je kunt erin handelen. En dat doet Boy Dekker dan ook, op de markt. Vandaag, op de weekmarkt in hartje Waalwijk, heeft hij echter een ander product op de planken staan, waarvan hij zeker weet dat het een hardloper is: desinfecterende handgel. ,,Er is behoefte aan, dus ben ik daarop ingesprongen", zegt Dekker, terwijl hij er weer eentje verkoopt.

Hoeft Dekker zich alleen maar het hoofd te breken hoe aan meer van deze vloeibare zeep te komen, voor vishandelaar Remco Marcelis is het nagenoeg een verloren middag. ,,De verkoop gaat slecht", zegt de Tilburger, die met een emmer sop en een doek aan de voorkant van zijn kraam de plastic banner schoon schrobt. ,,Nee, heeft niks met het coronavirus te maken, ze noemen me op de zaak niet voor niks Sponge Bob. Ik poets wat af." Liever had hij zijn zeebaarzen, die met doodgrijze ogen door de vitrine staren, aan de man gebracht. ,,Ik snap er niks van", zegt Marcelis. ,,Iedereen hamstert wat af in die supermarkten. Binnen, dus vol met bacteriën. Ongezond dus. Buiten heb je daar geen last van."
Hij is niet optimistisch wat de komende tijd gaat bieden. ,,We komen in een recessie terecht. Moet je weer járen werken om erbovenop te komen." Vlak bij zijn kraam, geposteerd op het Raadhuisplein, staat een watertappunt. 'Niet drinken!' vermeldt een bord: het is puur om je handen te wassen. Vier kraantjes, een goot en een grote dispenser nodigen de bezoekers aan de markt uit om zich van tijd tot tijd te ontsmetten. Marcelis: ,,Er wordt behoorlijk gebruik van gemaakt."
Even verderop heeft de gemeente Waalwijk een toiletwagen geplaatst. Immers, de horecazaken zijn dicht. ,,De gemeente heeft voortreffelijke maatregelen getroffen", vindt Joan Biekens, die groente en fruit verkoopt. Hij klaagt niet, integendeel. ,,Ik heb het drukker dan normaal. Veel mensen zijn blij dat ze naar buiten kunnen, hebben geen zin om de winkels op te zoeken. Dat zie ik terug in mijn omzet." Edwin Tiebosch knipt voor een vrouw een halve meter lap felgroene stof af. ,,Als het voor een minirokje is, dan moet je me het later wel even laten zien", lacht de Drunenaar. Pech gehad: het wordt een capuchon. Meer vreugde valt er voor hem vanmiddag niet te beleven in zijn handel in riemen, knopen, stof, garen en kant. ,,Er is veel te weinig te doen. Bovendien zijn mensen vooral met eten bezig, hamsteren."

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Agenda

Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Kalenders Doorkomst Vuelta door gemeente Heusden 15 - augustus - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer