Eerst shinen met de Pleejboys, daarna met Vlijmense Boys

In de derde klasse C deed Vlijmense Boys na een 4-2 zege op TGG uitstekende zaken. De rood-zwarten stegen na de nederlaag van ODC naar de tweede plaats, zowel in de stand als in de tweede periode.

Bij Vlijmense Boys was Nick Pijnenburg afgelopen week veel op pad met carnavalsvereniging De Pleejboys. Zo reden ze met hun praalwagen door Maoskesdam en Haorendam. En onderweg hield hij het niet bij een glaasje appelsap. Al dat bier bleek brandstof voor een puike individuele prestatie: de spits scoorde drie keer. Toch vond trainer Erik van Esch hem niet the man of the match.

“Dat was Yassine Ezzoubaa. Een halfjaar heeft hij voor zijn studie stage gelopen in Madrid, sloot zich een tijdje terug weer bij ons aan. Keihard gewerkt om fit te worden, valt in, scoort en heeft een assist in huis.”

Nieuwkuijk leidde bij rust met 0-1 bij DSC door een treffer van Roy de Vaan. Daarna kon de ploeg naar huis toe: de scheidsrechter had zo veel last van zijn rug dat het niet mogelijk was de wedstrijd te hervatten. “Met man en macht heeft DSC tot maar liefst vier uur gezocht naar een vervangen”, zegt trainer Corné Verhoeven, “maar dat is dus niet gelukt. Ik hoop wel dat we de tweede helft door de week inhalen, want we hebben nóg een wedstrijd tegoed. Met Pasen, tegen Vlijmense Boys.”

RKDVC had bij ODC, dat tien wedstrijden op rij niet had verloren, een puike prestatie in huis: 1-3. De Drunenaren begonnen beroerd, kwamen door een eigen doelpunt op een achterstand. Maar binnen vijf minuten had Maurice Adegeest dat weeffoutje eruit gehaald door heel koelbloedig vanaf de stip te scoren. “Daarna werden we steeds beter”, zag trainer Edwin van Wijk, “doordat we het middenveld in handen kregen.” Voor rust betaalde zich dat al uit, een doelpunt van Rick van Woerkom. “In de tweede helft hebben we zaak goed geconsolideerd, ODC heeft geen kans meer gekregen.” Thomas Fitters zette de kers op de taart met stiftje, nadat met tikkie-takkievoetbal de Boxtelse defensie tot rekwisieten was gedegradeerd.

In de vierde klasse F hoopte HHC’09 met een verstevigde verdediging een resultaat te boeken bij Boxtel. Die hoop was ijdel: 3-1.
HHC’09 boekte na elf wedstrijden zijn eerste resultaat. Er volgden er meer, daardoor werd de laatste plaats verlaten. De manier waarop deed wat pijn aan de ogen van de ware voetballiefhebber: catenaccio, dus heel veel spelers achter de bal houden. Tegen Boxtel werkte dat niet. “Mijn collega had ons goed geanalyseerd”, zei trainer Ger Henskens. “Door de crossbal te hanteren, moesten we telkens kantelen van helft. En dat, mede door het snelle kunstgras, gebeurde in een hoog tempo. Daardoor viel het cement uit onze verdediging.” Voor de rust was het duel al beslist (3-0), al drongen de na gasten erna nog stevig aan. Meer dan een treffer van Jeffrey Fitters zat er niet in.

In de vijfde klasse B won FC Drunen van ADVENDO: 3-1. ADVENDO bakt er maar heel weinig van, toch was trainer Ali Albayrak niet helemaal gerust op een goede afloop. “Ze hebben een nieuwe trainer gekregen. Ten opzichte van de eerste wedstrijd stonden er maar liefst zeven andere spelers in dat elftal. Dus was het zaak om die mannen niet te onderschatten. Dat hebben mijn jongens goed opgepikt, we waren constant de bovenliggende partij.” Thom van den Elshout scoorde twee keer. Toch ging de meeste aandacht uit naar het doelpunt van Joran Boswinkel. “Joran is na een halfjaar Curaçao weer terug. Het is zijn eerste doelpunt voor FC Drunen.”

Afgelast
Baardwijk – Haarsteeg
VOW – SC Elshout

Tags: , ,

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Radio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer