Werkzaamheden Waterberging

Waterschap Aa en Maas is begin januari gestart met de aanleg van een waterberging aan de rand van Drunen. In deze waterberging wordt bij hevige regenval water tijdelijk opgevangen om wateroverlast op het bedrijventerrein Groenewoud en in Drunen te voorkomen. Ad Hartjes maakte een aantal foto’s van de werkzaamheden.

In en rondom de gemeente Heusden is er weinig ruimte om tijdelijk water te bergen. Tussen het bedrijventerrein Groenewoud en de A59 is 1,2 ha geschikte grond gevonden. De gemeente Heusden heeft deze grond beschikbaar gesteld. In samenwerking met het waterschap, de gemeente en belanghebbende partijen is een plan voor de waterberging opgesteld.

De aanleg van deze waterberging is een eerste oplossing om wateroverlast in de omgeving te voorkomen. De sloot De Bosschen wordt tevens iets verbreed om beter water af te kunnen voeren. Er volgen in de toekomst nog meer maatregelen wanneer er geschikte locaties worden gevonden voor tijdelijke berging van water bij piekbuien.
Na het verwijderen van de bomen werd de grond onderzocht op explosieven. Nadat onderzoek afgerond wordt de grond klaargemaakt voor de waterberging. Er wordt onder andere 90 cm grond van de bovenlaag verwijderd. Het water dat tijdelijk in de waterberging geparkeerd wordt kan dan beter doordringen in de grond als het weer weg moet. Daarnaast kan door de verlaging van de grond het water in het waterbergingsgebied blijven. Er wordt ook één inlaat gerealiseerd ter hoogte van de Spoorlaan. Hiervoor zal een tijdelijke omleidingsroute voor deze weg worden ingesteld in het voorjaar van 2020. Voor de zomer van 2020 zal de waterberging gereed zijn.

Tags:

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer