Coen Vermeltfoort wint strandrace Rockanje

Vlijmenaar Coen Vermeltfoort heeft de eerste overwinning van het seizoen 2020 te pakken en wel op het strand van het eiland Voorne in de FarmFrites Strandrace van Rockanje. Vermeltfoort behaalde vorig jaar op het zelfde parcours de nationale strandtitel. Nu liet hij in het ‘roodwitblauw’ in de sprint achtereenvolgens Bram Imming en Europees strandkampioen Ivar Slik achter zich.

De 21e editie van de FarmFrites Strandrace van Rockanje met een afstand van 54 kilometer over drie ronden en keerpunten bij het Briels Gat en de Haringvlietdam werd verreden tijdens hoog water. Hoewel het water zakkende (eb) was waren sommige stroken langs de Noordzeekust smal waardoor de strandbikers voortdurend moesten uitkijken voor de tegemoetkomende achterblijvers.

Het was ondanks de 9 graden Celsius koud, regenkoud, ijskoud en doorweekt. Sommige bikers hielden het, bevangen door de kou en sommigen zelfs onderkoeld, vroegtijdig voor gezien. Bram Imming (Team Imming) schoot na het startschot van de burgemeester van Westvoorne, de immer sportieve Peter de Jong, snel uit de startblokken. De coureur uit Egmond-Binnen trok het hele veld op een lint en dat brak al bij de derde man toen behalve Imming, Europees strandkampioen Ivar Slik (A-Bloc) en Bram Rood (KMC) los kwamen van het pact. Nationaal strandkampioen Coen Vermeltfoort onderkende het gevaar en zag zijn inspanning beloond met de aansluiting. De vier hadden elkaar snel gevonden. Thijs Zonneveld (Strandteam Theo Schilder) hield het vanwege materiaalpech na één ronde voor gezien. Bij de tweede doorkomst moest Bram Rood afhaken en leken Slik, Vermeltfoort en Imming op te gaan voor de overwinning. Doch de Brabander Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) en Jordy Buskermolen (HSK Trias/Mooi Jong) kwamen dichter en dichter. Van Zandbeek pikte nog aan bij de leiders, maar in de sprint moest hij voor de deur van Strandpaviljoen Salsa Beachclub achtereenvolgens Coen Vermeltfoort, Bram Imming en Ivar Slik voor zich dulden.

Tags: ,

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Radio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer