Heusden wil ‘totaalverbod’ op lachgas door aanpassen van APV


Lachgasgebruikers in Heusden zóuden het al een stuk moeilijker gaan krijgen. Maar het zou zomaar kunnen dat de regels nóg strenger gaan worden. Met een totaalverbod op het gebruik en de verkoop van lachgas op straat. En als het kan, wil Heusden de hoeveelheid lachgas die mensen in voorraad hebben, aan banden leggen.

Het gebruik van lachgas is bezig aan een opmars. Het gebruik ervan kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid, zo blijkt. Inmiddels zijn ook verkeersongevallen bekend waarbij het gebruik van lachgas vrijwel zeker een rol speelde en leidt het gebruik van lachgas door groepen regelmatig tot overlast. Maar waarom verbieden we het gebruik op straat gewoon niet helemaal? Net als  alcohol?, zo vroeg Ronald Heesbeen (PvdA) zich deze week in de informatievergadering Bestuur af. Hij kreeg steun van onder meer Jan Kleian (Heusden Transparant). ,,Op de parkeerplaats hier wordt heel veel lachgas geconsumeerd. Vier man in de auto, drie man lurken een ballonnetje leeg", schetste hij.

Met die kennis in gedachten wilde Heusden in de algemeen plaatselijke verordening (APV), die momenteel wordt herzien, een aantal regels gaan opnemen. Een ervan is dat het gebruik op straat verboden is, als het gebruik leidt tot overlast of tot gevaren voor de volksgezondheid, openbare orde of het milieu. Steeds vaker treft de politie grote hoeveelheden lachgas in drukhouders aan bij controles in auto's. Dat vormt een potentieel gevaar voor de bestuurder en overige weggebruikers. Het vervoer van meer dan twee kilo lachgas is alleen onder strikte voorwaarden toegestaan. Maar waarom verbieden we het gebruik op straat gewoon niet helemaal? Net als alcohol?, zo vroeg Ronald Heesbeen (PvdA) zich deze week in de informatievergadering Bestuur af. Hij kreeg steun van onder meer Jan Kleian (Heusden Transparant). ,,Op de parkeerplaats hier wordt heel veel lachgas geconsumeerd. Vier man in de auto, drie man lurken een ballonnetje leeg", schetste hij.
,,Een totaalverbod zou inderdaad mijn voorkeur hebben”, liet burgemeester Willemijn van Hees weten. Ze ging er echter vanuit dat zo‘n algeheel verbod niet mogelijk is, maar beloofde te gaan uitzoeken of dat wel klopt.
Van Hees gaat zo ook informeren of op het op voorraad hebben van grote voorraden voor gebruik of verkoop te verbieden is. Dit naar aanleiding van opmerkingen van Rob Klerks (Heusden één) en Martijn van Esch (DMP Heusden). De laatste wees erop dat mensen soms een hele tank vol lachgas in de auto hebben.

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer