Den Bosch krijgt een Inclusive Park

Het Inclusieve Park is een tijdelijke verblijfplaats in het Zuid-Willemspark waarin wordt gestreefd naar ultieme toegankelijkheid zodat niemand zich meer hoeft aan te passen. Dit project heeft als doel om praktische kennis over het thema toegankelijkheid te verzamelen en toe te passen in een fysiek ontwerp wat dient als testomgeving.

Alle kennis die komende zomer verzameld wordt, zal gebundeld worden in een eenmalige uitgave. Het initiatief komt van Wouter Corvers, zelf 2.05m groot en hij ervaart soms ook problemen in de openbare ruimte. In dit park kan hij in praktijk onderzoeken en testen hoe het verblijf in openbare ruimten verbeterd kan worden.

In de huidige openbare ruimte worden aanpassingen gedaan voor bepaalde doelgroepen, denk bijvoorbeeld aan stoplichten die tikken voor blinden/slechtzienden of stoepranden die zijn verlaagd voor rolstoelers. Maar toch is de openbare ruimte niet voor iedereen aangepast, waardoor veel mensen zijn genoodzaakt zich bewust of onbewust aan te passen. Twaalf procent van de bevolking (1,6 miljoen mensen) heeft een matige of ernstige lichamelijke beperking. In het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking dat ook Nederland in 2016 heeft ondertekend staat dat mensen met een beperking moeten kunnen meedoen in de samenleving. 

Dit project is een samenwerking met gemeente ‘s-Hertogenbosch en diverse belangenorganisaties.De bouw is gestart op 30 juli en zal van 6 spetember tot 26 oktober geopend zijn.Dit complete project zal worden gebundeld in een uitgave: blauwdruk Het Inclusieve Park. Hierin zullen fotoreportages, verhalen en andere ervaringen naar aanleiding van het park worden opgenomen.

Zoeken

Radio Streams

MediaplayerWinampITunesaacStreamRadio

Radio

Agenda

Kalenders Motorcross Elshout 6 - juni - 2020 - 7 - juni - 2020
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 9 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 10 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Repair Café Drunen 10 - juni - 2020 19:30 - 21:00
Foto: Repair Cafe Drunen
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 11 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 12 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Midden-Brabant bruist van de techniek 13 - juni - 2020
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Kalenders Drunenswandelfestival 20 - juni - 2020 8:00 - 16:00
Kalenders Kamperen 8 - juli - 2020 - 19 - juli - 2020
Kalenders RIDDERKAMP 13 - juli - 2020 - 18 - juli - 2020
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer