Zomerschool Heusden bestaat 10 jaar

De Het is tien jaar geleden dat de Zomerschool voor Senioren in de gemeente Heusden het licht zag.
In die tien jaar is dit evenement uitgegroeid tot een niet meer weg te denken gebeurtenis of zoals deelnemers het noemen: ”mijn zomervakantie”.

Daarom staat de organisatie stil bij dit jubileum.
Dat gaat zij doen door op de eerste dag (15 juli) van de twee “vakantie” weken (15 t/m 26 juli), waarop de overige activiteiten plaatsvinden, een feest te organiseren.

 

Hoe ziet die feestdag eruit? De ochtend zal een officiële invulling krijgen met een ludieke afsluiting.
Daarna wordt de mogelijkheid geboden op “vakantie” te gaan door de gehele gemeente Heusden.
Hoe dit alles in zijn werk gaat staat te lezen op een formulier, wat bij de brochure van de Zomerschool is bijgevoegd en later in een boekje wat op de feestdag uitgereikt gaat worden.

Toch een tipje van de sluier oplichten. Het officiële en ludieke deel vindt plaats in de Ster in Nieuwkuijk en is gratis toegankelijk (inschrijven verplicht). Rond de klok van half twaalf zal naast het route/opdrachtenboekje een lunchpakket worden uitgereikt aan diegenen die ingeschreven hebben (verplicht) op het “vakantie’ rondje Heusden. Dit rondje is voor de sportievelingen op de fiets te doen. Iets minder sportief of enigszins beperkt dan kan dat ook op de e-bike. De luiwammesen of anderszins kunnen de route met de auto afleggen. En is men gekluisterd aan rolstoel dan bestaat de mogelijkheid om met een busje rond te rijden. Tijdens dit rondje Heusden worden alle kernen bezocht, moeten opdrachten worden uitgevoerd, worden lekkernijen of kleinigheden aangeboden en zal het einde de oplossing van een puzzel zijn.

Helaas heeft de organisatie voor dit rondje een eigen bijdrage (€ 5,-) moeten vragen, ondanks het feit dat gulle gevers (dank daarvoor) onze bankrekening aardig gevuld hebben. Naast deze feestdag is er natuurlijk het normale “vakantie” programma. Bedrijfsbezoeken bij o.a. PT Creations, Durea, Frambozenkwekerij Het Broek, Mandenmakerij Versteeg, IJsboerderij, gildehuis de Moerputten en gemeentehuis in Vlijmen staan op de rol. En wat te denken van een bezoek aan een Tatooshop. Een bezoek aan het Paleis van Justitie staat op veler verzoek ook weer op het programma. Zeer interessant zijn de rondleidingen door Het Zwanenbroedershuis in Den Bosch en het Huis van Waalwijk.
Verder is er een aanbod van klassieke workshops zoals koken, bitterballen draaien en worstenbroodjes bakken. Nieuw dit jaar keramiek schilderen, porselein stippen, likeur maken,

Voor degenen die graag meedoen aan buitenactiviteiten zijn er fietstochten en wandelingen, soms gecombineerd met een excursie. Een fietstocht gaat naar het dakpannenmuseum in Alem gecombineerd met een rondleiding door het gemaal Caners in Gewande. De wandelaars kunnen meedoen met een wandeling naar Fellenoord, een wandeling met als thema “de geheimen van Den Bosch, of een wandeling door “De verscholen stad” in Den Bosch waar voormalige dak- en thuislozen hun verhaal doen.

Natuurlijk is er weer een gezellige muziekmiddag met loterij op zondag en zal de welbekende vaartocht op de Dieze op een virtuele wijze in het Patronaat gepresenteerd gaan worden.In De Korf in Vlijmen is weer een High Tea. En de lunch op de laatste vrijdag van de Zomerschool wordt wederom gehouden in De Ster in Nieuwkuijk. Natuurlijk is de opsomming niet compleet. In de brochure staan alle activiteiten en hoe ingeschreven kan worden.

Nieuwsgierig of enthousiast geworden? Lees de brochure en schrijf in.
De brochure met inschrijfformulier wordt bezorgd bij alle leden van de ouderenverenigingen van het SRGH.
Overige belangstellenden kunnen het boekje halen bij de gemeentehuizen, de bibliotheken en de buurthuizen in de gemeente Heusden.
Ook staat het totale programma op de website www.zomerschoolsenioren.nl
Vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan via het formulier of via de website www.zomerschoolsenioren.nl (dit jaar voor het eerst).
Inschrijfformulieren dienen voor 1 juni 2019 ingeleverd te worden bij de adressen die in de brochure staan.
Hierna worden inschrijvingen niet meer geaccepteerd.

De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden opdat zoveel mogelijk senioren kunnen meedoen.
Mensen die in het bezit zijn van een Heusdenpas betalen 50% van de inschrijfkosten en dat gaat niet ten koste van het budget van de pas.

Het ontbreken van eigen vervoer mag geen belemmering zijn om deel te nemen aan de Zomerschoolactiviteiten.
In de brochure en op de website staat hoe te handelen. Zomerschool rekent dit jaar weer op veel inschrijvingen en hoopt dat door de deelname aan de activiteiten leuke contacten en nieuwe vriendschappen ontstaan.

 

Search

Streams

TVPopup radio MediaplayerWinampRealplayerITunes

Agenda

Kalenders Avondvierdaagse Drunen 24 - mei - 2019 16:30 - 21:00
Kalenders Ongehoord Heeft Zin in Elshout 24 - mei - 2019 18:30 - 22:00
Kalenders weede lentetoernooi voor Doubletten 25 - mei - 2019 10:00 - 12:30
Foto: Pixabay
Kalenders Ongehoord Heeft Zin in Elshout 25 - mei - 2019 18:30 - 22:00
Kalenders Twee koren, twee geluiden 25 - mei - 2019 20:00 - 22:00
Kalenders Concert ‘To Music’ bij Pavane 25 - mei - 2019 20:00 - 22:00
foto Pavane
Kalenders Utopia Klassiek Aaron Ormaza Vera piano 26 - mei - 2019 11:00 - 13:00
Kalenders Vrienden concert koor Albateso samen met de Decibellen 26 - mei - 2019 14:30 - 17:00
Foto: Albateso
Kalenders Stadswandeling ‘Heusden Herdenkt!’ 26 - mei - 2019 14:30 - 17:00
Kalenders Mariaconcert met Brabants Kamerkoor door Fiedelino 26 - mei - 2019 15:30 - 17:30
Het weer en regenradar
Vlijmen
Weeronline.nl - Meer weer in Vlijmenweeronline.nl Altijd jouw weer